23 Ocak 2013 Çarşamba

E-Reçeteye Geçiş

Şu anda eczanede doktorun yazısı okunamadığından, hangi İmex'i alacağına karar veremeyen bayan, Telefonundan internete bağlandıysan, aradığın bilgi için benim sayfama düştüysen sana diyeyim, 
İmex sebum değil fondoten renginde olan,
Sadece İmex yazanı alacaksın.


   Doktor bu ne? Bu nasıl bir yazı, nasıl bir reçete?

   Cilt bakımına gittiğimde  doktora da göründüm, çenemde ki kabarıklıklar için. 2 merhem yazdığını birini gece diğerini gündüz kullanacağımı söyledi, Gündüz merhemi Fondoten renginde diye de ekledi. 

   Eczacı bayan reçeteyi okuyamayınca, "İSOTREXİN tamamda, İmex hangisi acaba" dedi, 2 tane varmış eczacı da ne nasıl bir eczacı bilmiyorum deyip çekildi. Ayak üstü internetten bakayım telefonla dedim, o anda bulamadım.  İmex Sebum' u aldım çıktım. Ama yalnış almışım. Üst bilgiyi de yazdım ki benim durumuma düşen olursa vermesin o kadar para yazık günah. 




   Sosyal Güvenlik Kurulu 1 temmuzda uygulamaya koyduğu e-reçete sistemiyle sahteciliğin önüne geçmeyi hedefliyormuş. Hedef eczacıların bile okuyamadığı için yanlış verdiği ilaçların azaltılması olmalı aslında.

Sevgiler... 

4 yorum:

  1. Bence biraz sorup, soruşturup mantık yürütseler bu kadar yanlışlık olmaz. Ama " bilmiyorum" deyip riske girmiyorlar işte..

    YanıtlaSil
  2. Canım ya aynı şaşkınlığı ben de Bilge'nin doktorundan çıkışında yaşadım elime sayıların ve harflerin olduğu anlamsız bir kağıt parçası tutuşturdu. Bu ne dedim reçete için şifre dedi. Allah iyiliğinizi versin dedim. Mahalledeki eczacı hanıma götürdüm dalga geçtim casusuluk mu yapıyorsunuz bu ne yahu diye:))

    YanıtlaSil
  3. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlere yakın olan, her geçen yıl gelişen ve büyüyen Kartepe Kayak Merkezi’nde hem kayak yapacak hem yüzecek hem aktivitelere katılacak hem de tarihi yerleri göreceksiniz.
    Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen İnternet Sitemizi Ziyaret Ediniz.
    http://www.kartepeotel.com.tr/ #kartepe #kartepeotel #kartepeoteller

    YanıtlaSil
  4. Dans Akademi olarak düğün hazırlıklarınızın tamamında uzman danışmanlık hizmeti veriyoruz. Türkiye’nin en iyi eğitmenlerinden ders almanızı sağarken danışmanlarımızla da düğün dansınızın kusursuz olmasını sağlıyoruz.
    http://www.dugundansi.com.tr/dugun-koclugu/
    #düğün #düğündansı #düğünkoçluğu

    YanıtlaSil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...