7 Ocak 2013 Pazartesi

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Yaşadığım Psikolojik Değişiklikler


Sigarayı Bırakınca

   1. " İşi de değiştiririm, Şehri de terk ederim, gerekirse Kocayı da boşarım, Yeni bir hayat kurarım" heeeyyttt var mı len bana yan bakan nidaları attım kendi kendime, kızdırmayın uzak durun valla alırım façanızı dedim mi dedim. ama içimden dedim :)

Buna öz güven patlaması diyoruz, Kimseye, hiçbir şeye minnet etmemeye başlıyorsunuz. Bunu abartmamak lazım çünkü her şey normale dönünce Totonuz da patlamasın aldığınız kararlar, ben okul değişikliği yaparak yetindim:)

   2. Fiziksel enerjinizin artması, atatetinizin yok olmasına neden oluyor. Üşenmeden her yere gidip, her şeyi yapabiliyorsunuz.

Sabah yürüyüşü sonrası duş, ardından taze sıkılmış portakal suları eşliğinde tost yedirip işe gönderdiğiniz eşiniz, hatta vaktiniz varsa karşılıklı sohbet eşliğinde içilen sabah kahvesi güne güzel başlamanızı sağlıyor.

Teee.. Emirgan da Sabancı Müzesinde Monet Sergisi mi varmış, hop ordasınız, 3 vesait otobüs değişikliği de neymiş 

(arabam yok benim bu arada ama lafı gelmişken Koca-mana hatırlatayım hani beni otomobillendirecektik 2. el otomatik vites minik bir şeyle)

   3. Aldığınız kilolar nedeni ile, ki ben 2 kilo almama rağmen pantolonlarım dar gelmeye başladığı için, bol bol alışveriş yapmaya başlamıştım.

" 1 aylık sigara parası ile şu mağazadan, 2 aylık sigara parası ile bu mağazadan" derken kredi kartınız şişiyor. Ama olsun yeni cicilerinizle siz pek mutlu oluyorsunuz, Hani zaten üşengeçlik yaşanmadığı için sabah daha bir bakımlı makyajlı işe gitmeye başlıyorsunuz.

Ha artan sigara paranızla düzenli cilt bakımı, kuaför masrafınızı çıkarabiliyorsunuz. Bunu da not et Rıfkı

   4. Bu gezmeler eve geç gelmenize neden olabilir, Çünkü "oohh.. birde şurda kahve içip tatlı yiyeyim, keyif yapayım" diye başlayan bir rütüeliniz oluşmaya başlıyor. Ye gülüm ye, Tatlı menülerine mi baktın hayatın boyunca, birazda sen öğren Pelit' in Ekpasını, Cafe Crown' un Suflesini. Evde işler birikmiş olabilir Yardımcı kadın tutabilirsin, nasılsa sigara parasından kar ediyorsun.

Para da ne paraymış be, aylık 200 TL. herşeyi karşılıyor aklımca.

   5. Siz sigarayı bırakınca herkes bıraksın istiyorsunuz. Acıyan gözlerle baktığınız kişiye eğer fazla nutuk çekerseniz dayak yemeniz olası, ya da insanları kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Ben sadece çalışma arkadaşım ekürimin hayatını Zindan etmekle yetindim:)

   6. Hele bir de eşiniz sigara hiç kullanmamışsa ve ona " Eğer sen sigara içiyor olsaydın ve bırakmasaydın seni bırakırdım kendine ve bize, geleceğimize zarar verdiğin için" diyebilecek sigaradan nefret ediyorsunuz. Allah uzun ömür verirse daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşamı birlikte geçirebileceğiniz için ona sımsıkı sarılıyorsunuz, kokuyor muyum endişesi duymadan öpüyor, öpülüyorsunuz. Huzurla uyursunuz yatağınızda.


Sevgiler...







102 yorum:

  1. İnşallah içmemişsinizdir bir daha:)

    YanıtlaSil
  2. Evet son durumu ben de merak ediyorrum :)

    YanıtlaSil
  3. kardesss, merhaba
    cok istikrarli bir sekilde, bir defada -hic bir deneme, prova vs olmadan- yardim vs almadan bir defada biraktim sigarayi, yaklasik 25 senelik tiryakiligi bir anda cikartip attim hayatimdan

    seneler sonra, biraktiktan 5 sene sonra bir sey olmaz diye bir kac keyif sigarasi icince en basa donmekten korkutugum icin, kesinlikle cikartiverdim hayatimdan bir daha

    sakin bu hataya dusme
    3 sene sonra olsa bile birsey olmaz falan deme...1 tek sigarayi bile aklina getirme,

    ben basardim...
    seni de tebrik ediyorum

    Esim ve kardeslerim de birakir diye umid ediyorum

    selamlar,


    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederim engin deneyimlerinizi paylastiginiz icin

    YanıtlaSil
  5. Ben 3 yil icmedim.arkadas toplantılarında bir iki derken paket almaya basladim.ama eşim hic kullanmadigi için ona kokarim endisesi icinde o sigarayı içmek tam vicdan azabı. Sigara ic .dişini fircala.uzerimi değiştir.parfum sık.esim anladimi diye kork.yine bıraktım. 2gun oldu. Kokmuyorum.bebek düşünüyorum. Bir tane al yak diyenler e yanasmiyorum.asla bir taneden birşey olmaz demeyin.

    YanıtlaSil
  6. Tebrikler , bende bıraktım ama senin gibi hikayemi paylaşmadım keşke paylaşsaydım daha çok insana motivasyon olurdu bu çok ilham verici bir şey.. Başarını tebrik ediyorum , kilo sivilce herşey geçer , insanın aldığı her nefes sanki içini biraz daha temizliyor , umarım herkes bu illetten kurtulur .. Tebrikler , sevgiler saygılar..

    YanıtlaSil
  7. Ben de doktora gittim bırakmak için. Yarın bırakıyormuşum ;)) yani korkuyorum aslında onsuzluk bugünden acayip bir strese soktu beni. Allah kurtarsın sigara içen hepimizi. Bırakanları tebrik ediyorum Allah bir daha yaşatmasın inşallah. Herkes birbiri için dua etsin lütfen (beni de unutmayın çünkü çok az vaktim kaldı :( )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende doktora gidiyorum.23 senedir içiyordum 10 gün oldu bırakalı.Tahmin ettiğim kadar zor olmadı.Allah yardım etsin bırakmak isteyen herkese.Kendi kendime söz verdim asla bir taneden birşey olmaz demiycem o bir taneyi asla yakmıycam

      Sil
  8. gzl ifade etmişsiniz.Yeni bırakanlara yada bırakacaklara umut olmuş bu yazı.

    YanıtlaSil
  9. Çok beğendim yazınızı.Bana moral verdi yazdıklarınız.Kutlarım sizi ve sigarayı 10 gün önce bırakmış bendenizi:)Selam ve sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  10. Ben senelerdir sigara iciyorum ve kac gundur icmiyorum senelerdir birakmadim simdi kalem seklinde nargile kulaniyorum bunda nikotin tek var nikotinsiz olanida var sigarada olan maddeler bulunmuyor. Ben sigarayi nasil birakabilirim diyordum sigarasiz hayat olurmu diyordum yakama yapismis hayatima girmis birseydi sigara ama sunu anladim sigara beni ic kendine etrafindakilerine zarar ver bensiz yapamazsin dercesine sigara icerek kendimize hayatimiza etrafimizdakilerine izellikle cocuklarimiza zarar veriyoruz sigara deyil bir dost dusman herseye yeme icme saglik herseye bunu icerek kendimize nakadar zarar verdigimizi bilsekte etrafimizdakilerini dusunmeden iciyoruz ben sigarasiz yapamam diyordum simdi ise ben diyorum sigarasiz

    YanıtlaSil
  11. Sigariz olur diyorum ve simdi kacgun olsada sunu fark ettim stres yok uyku duzeni yerinde yemek daha tahat yiyebiliyorum gece uykumdan uyanirken sigara icerken geri uyuyamiyordum simdi uyansam bile sigara icmiyor geri daliyorum rahat rahat ve erken uyuma rahat uyanma hepsi farkli meyer sigara icerek hayatimizda almadigimiz tadlar buyuzdenmis kacgun olsada fark etrim nargile icsemde sigarada oldugu gibi bu oyle deyil insan pat diye birakamiuor ama kalem nargile nikotinsiz olani kulansaniz bile sigarayi aramiyor ve kendinize verdiginiz zarari bunda fazla vermiyorsunuz bunuda kisa zamanda birakacam hayatimda ilan herseyin daha guzel olmasi ocin en azindan cocuklarim icin gelecekleri icin onlarin bana evlatlarimizin bize ihtiyaci var o parayi sivara alirnis gibi kumbaraya atacam ve burda bakadar zarar verdigim gibi paradanda nakadar zarar etmis oldugumu anlicam onlar evlatlarimizin gelecegi icin gec olsada bunu anladim zararin neresunden donerseniz kardir.

    Tskler saygarimla allah sizede yardim etsin burakmaniz icin

    YanıtlaSil
  12. bende sigaraya savaş açanlardanım ve yaklaşık 4 gundur içmiyorum. kendimi iyi hissediyorum. çok sık aklıma geliyor ama içmiyorum. her akşam en az 1 saat tempolu yürüyüş yaparak ve yediklerime dikkat ederek kilo almamaya çalışıyorum. inşallah bende yeniden bu büyük hatayı yapıp başlamam

    YanıtlaSil
  13. Benim bu gün 4.günüm sigarayı bırakalı hiç okudugum gibi laylaylom hadi oraya gideyim spor yapayım falan yok 2aylık evliyim boşanma arifesine geldim kavga edecek bahane arıyorum resmen kendime bile tahammül edemiyorum ağlama krizleri de cabası hayat zehir oldu bana bunca sıkıntıyı çekmişken tekrar başlamayacağım elbet bitecek

    YanıtlaSil
  14. Bende bugun karar werdim..6 saat oldu icmeyeli umarim boyle dewam eferim

    YanıtlaSil
  15. 36. saatteyim, daha önce bir çok kere bırakıp (bazen aylarca- bazen haftalarca) tekrar başladım, umarım bu sefer son olur.

    YanıtlaSil
  16. Ben de bıraktım diyenlerdeyim 23 sene içtim ve yaşım 38 senin yaşadıklarını yaşadım ve bir çoğunu sözcüklere dökemedim içmenin aşağılayıcı bir şey olduğunu düşündüğüm için içmemenin çokda gurur duyulacak bir şey olmadığını düşünürken senin yazınla karşılaşmam olayın rengini değiştirdi ve içimde güzel bir his uyandırdı her şey için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. Bnde birakiyorum sonra icmeyen olmucekmi diyip geri basliyorum ama yine biraktim sigarayi birakinca insan hem nefes hemde hayattan tad aliyor hersey cok farkli geliyor sabah kalkmasi bile cok guzel :))

    YanıtlaSil
  18. Bende 1 haftadir biraktim cok şükür ayiptor söylemesi insanin seks hayati da degisiyo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ay bırakan arkadaşım dedi sex hayatında hic değişiklik olmuyor diye, gerçekten oluyormu kardeş ?

      Sil
  19. ruhunun esir alınması gibi bir şey. 3 gündür içmiyorum çok zor durumdayım. 21 yıl sonra bırakmaya çalışmak çok zor ama vedalaşma zamanı geldi. yaş oldu 36.

    YanıtlaSil
  20. Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  21. sigarasiz 4. gunum bitmek uzere. suan arada gelip giden krizlerden biriyle mucadele ediyorum, canim suan cok istiyor. okumak fayda vermedi. uyumaya gidiyorum. icmicem dedim mi icmem. bu biraz zor biraz da keyifli bir sınama. icmedik e gucleniyor insan....

    YanıtlaSil
  22. 24 YILLIK İÇİÇİYDİM 1 MAYIS 2014 TARİHİNDE BIRAKTIM YAKLAŞIK 42 GÜN OLDU.. SAĞLIK AÇISINDAN DÜNYA VARMIŞ DİYORUM. VÜCUT AĞRILARI VB. OLMUYOR. YANLIZ PSİKOLOJİK AÇISDAN BOŞLUĞA DÜŞTÜĞÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM. SIKINTI VERİYOR AMA İNŞALLAH ODA GEÇECEK...

    YanıtlaSil
  23. Gözlerim doldu gerçekten şuan sigara bırakma aşamasındayım devammm

    YanıtlaSil
  24. Başarılar gerçekten güzel duygulandım bende,bırakmaya çalışanlardanım.

    YanıtlaSil
  25. Bende 3 hafta oldu sigarayı bırakalı ama akşamları müthiş bir uyuma isteği var umarım bu sorun kısa dönemli olur yoksa bundan sonraki hayatımın geri kalanını uyuyarak geçiricem :)
    Savaşmaya devam bilgilendirme için teşekkürler

    YanıtlaSil
  26. Sigarayı bırakmaya Tatildeyken karar verdim ve 21 sene sigara tiryakisi olarak son 30 saattir sigara içmiyorum. Kararlıyım kendimi oyalamak için günlük bile tutmaya başladım. Ne yalan söyliyim çok zorlanıyorum. Ne duyarsam uyguluyorum diş fırçakamaktan ve sakız çiğnemekten miğdem bulanıyor allah oğluma ve eşime sabırlar versin ;)ben ben değilim.... ama başarıcam ☆☆☆☆☆tüm öfke nöbetlerim için önlemlerimi aldım.özel bir şirkette yönetici olarak çalışıyorum tatil bitip işe geri döndüğümde ne ile karşılaşacağımı bilmiyorum. Bu illetten gerçekten kurtulmak isteyenlere allah sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  27. Sigarayı bırakmak için allen carr yöntemini tavsiye ediyorum.Youtube'a sigarayı bırakmak için 1 saat yazın o 1 saatlik videoyu izleyin mükemmel gerçekten.Allah hepimize yardım etsin :)

    YanıtlaSil
  28. Niyeti bozmuş adamı bırakacak da bahane arıyor.

    YanıtlaSil
  29. tebrikler bende sigarayı bırakma girişiminde bulundum 4 gündür acayip azalltım ve inşallah dönüşü olmadan bırakıcam bu illeti ve temiz bir hayat yaşicam umarım isteyen herkes başarır sevgiler :)

    YanıtlaSil
  30. Sigarayı bırakmak, kötüye gitmesi mümkün olmayan, domino taşları gibi birbirini etkileyen bir olaylar silsilesinin başlangıcıdır. En azından bendeki etkisi böyle oldu. 20 yıl sigara içtikten sonra 11 Nisan 2011'de profesyonel destek alarak bıraktım sigarayı. Daha önceki sayısız başarısızlıklarımdan yılmadım ve sonunda bıraktım galiba, 3,5 yıl olmuş bile.. Hayatımda meydana gelen değişiklikler: Ciğerlerim açıldı, daha önceleri derin nefes alamazdım çünkü ciğerlerim acırdı. Sabahları müthiş keyifli uyanıyorum. Uykuda horlardım, %90 oranında azaldı, çünkü nefes alma problemi kalmadı. Damak tadım inanılmaz değişti, tabii koku alma duyusu da. Eskiden sigara kokusunu fark etmezdim bile, şimdi işyerimin servisinde en arkada oturmama rağmen binen kişi sigara içmiş mi çok rahat anlıyorum... tabii bu aynı zamanda çok rahatsız edici maalesef...İştahın artmasıyla birlikte bende kilo problemi çıktı, yaklaşık 10 kilo aldım. Bu sayede spora (koşu) başlamak zorunda kaldım. Alışınca koşmanın da inanılmaz derecede faydasını gördüm, hala da görüyorum. Çağımızın hastalığı depresyona karşı en etkin önlemlerden biri olarak koşmak öneriliyor. Cinsel yaşama etkisini soranlar olmuş. Damarlarınızı büzen, daha az kan almalarına yol açan sigara alışkanlığı bırakıyor ve damarları esnekleştiren, daha çok kan tutmasını sağlayan spora başlıyorsunuz, gerisi tahmin edilebilir. Ama bu durum hemen gerçekleşmedi bende, 6 ay ile bir yıl arası bir zaman geçtikten sonra etkisini gösterdi. Cüzdanıma da faydası oldu sigarayı bırakmanın. Ayda 230 - 250 TL'den hesaplayın. Kendime sigara bırakma hediyesi olarak çok kaliteli bir laptop aldım ve bu nedenle bütçemde ek yük oluşturmadı. Yukarıda yazdıklarım sadece ve sadece uygulanan bir kararın sonucu gelişti. Ya yeniden başlarsam diye korkmayın, ya bırakmaktan vaz geçersem diye korkun. Dostlukla.

    YanıtlaSil
  31. 3.gün doldu içmeyeli ama uzun süredir içmeyipte hala internette bununla ilgili bişeler arayan veya yorum yapanlar hala tam olarak bırakamamış gibi geliyor bana bu da insanı endişelendiriyor.

    YanıtlaSil
  32. 13 yaşında başladığım ve 20 senedir kullandığım sigarayı 2 gün önce bıraktım. Kafam mal gibi ve öyle bahsedildiği gibi sinir yok ama müthiş bir boşluk var. İnsan dolduramıyor yerini. Canım istemiyor ama beynim istiyor. Aklımdan çıkmıyor ama sabrediyorum. Bir tane içsem bişey olmaz keyif içicisi olayım diyorum. Ama sabrediyorum. İçmeyin sabredin.

    YanıtlaSil
  33. Sigarayi biraktigim 4 ay oldu ve kilo aldim felaket nefes darligi yasamaktayim.her ne olursa olsun tekrar baslamam

    YanıtlaSil
  34. Yazdiklarinizdan cok etkilendim .bende 20 yasndaym 3 senedr iciyorum ve busene cok fazla cogalttim ve ozguvenimi kaybettim resmen .kacgundur sigaradan sogumak ici cesi yazilar okudum ama en cok sizinkilerden etkilendm kacgundr birakym diyorm hala ayniydm taki bu saate kadar.surekli aynya bakiyrm dudagmda kirisklar olustgnu gordmm ve dunyam yikldi birisiyle knsrken arada baya mesafe koyuyrm yuzmdeki delikleri gormesnler diye yani hayatimi sondrmsm resmen insallh birakcam yarin .dusunmuyrm icmeyi teskkrler herkese beni dogruyaa yonelttgniz icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degerli kardesim 15 yillik sigara tiryakisi idim. Yaptigim onlarca denemeden malesef basarisiz ciktim taki sigara birakma polikilinigine gidene kadar. Yaklasik 1 haftadir sigara icmiyorum cunku ilac butun yoksunluk belirtisini stresi sigara icme istegini bitiriyor. Kesinlikle bulundugun sehirdeki devlet hastahanesine gitmelsin

      Sil
    2. Sigara birakma polokilinigine git kardesim zyban diye bi ilac var ilac sigara yoksunlugunu bitiriyor stresi bitiriyor tiksindiriyor. Bazi yan etkileri var doktor kontrolunde alip bol su icmek lazim.yaklasik 17 yillik sigara ile devam eden hayatima zybanla 8. Gunde son verdim.muhakakk denemeni tavsiye ederim

      Sil
  35. Bende brakmak için azalttım, 4 gün boyunca sabah bir aksam saat 6 da bir tane olmak üzere günde 2 tane içtim.Bir haftadır tamamen bıraktım.azaltarak bıraktım ohhh be dünya varmış, Kendi paramızla kendimizi zehirliyoruzz ayıp bize bırakın bu pisliği

    YanıtlaSil
  36. Bende 2014 un son gecesi bırakma kararı aldım ve gerçekten zor gorunsede o kadar zor değil annem hep üzülür dururdu içme derdi en son daha dayanamadı ve aramızda bi anlaşma yaptık 21 gün içmeden durursa Tiryaki sonrası çok rahat oluyormuş ve akla gelmiyomus

    YanıtlaSil
  37. Sana teşekkür ederim bize böyle güzel hikayeni anlattığın için ben de sigarayı bıraktım tam 3 gün oldu bırakma ma da bir sebep daha var akut bronşit olmuşum bırakmadan önce nefes alamıyordum 3 gün de fark etti ve nefes almaya başladım coksukur yavaş yavaş da daha iyiye gidiyor artık sıgara benim için tarih oldu tam 16 yıldır içi yordum gün de en az 1 paket içiyorum allahin izniyle ve sizin gibi güzel insanların hikayeleriylede tam bir karlılık için de bıraktım ... şimdi nefes almazamani hayat bu işte temiz oksijen hey beeee :)) :D ;)

    YanıtlaSil
  38. Emre Üstünucar'in "Birakmak istiyorum" adli DVD sini izledim ve ayni gün biraktim. 21. Gündeyim ve cok mutluyum. 35 sene süren bir tutsakligi sona erdirip hürriyetime kavustum.

    YanıtlaSil
  39. Bence günde iki paket icenler önce azaltsin az icenlerde biraksin öncelikle kuvetli tiryaki olanlardan birden birakmasini asla beklemeyiniz iradesi cok.saglamsa bisey diyemem size bir metot gunde 30-40 sigara icenler öncelikle bos bir pakete 7 tane sigara koysun ve kendi kendine günlük istikakinin bu oldugunu kafasina sartlandirsin ve asla 7 den fazla icmesin az olabilir fazla olmasin bir hafta böyle devam ettikten sonra sigara icme isteginin cok daha azaldigini kendisi de hissedecek ve ikinci hafta 7 taneyi pozisyonuna göre ya 4 taneye yada 4 taneye düsürsün bir haftada böyle devam.etsin bir hafta sonrada 1 tane veya 2 icebilir bir kac gün sonra karar verip aniden biraksin görekceksiniz sigarayi birakmanin ilk sefere göre ne kadar kolay oldugunu alistira alistira ilk birden agir gelip kaldiramayabilirsiniz

    YanıtlaSil
  40. merhaba.ben 46 yaşında,33 yıldır sigara içen biriyim.sigarayı bırakmayı düşünen insanlara tek söyleyebileceğim ; mümkün olan en kısa zamanda bu illeti bırakmaya karar verip hayatından sök at arkadaş.bir kaç kez denemiştim bırakmayı ama nikotin eksikliği nin verdiği yoksunluk hissi nin geçmeyeceğini zannedip yenik düşmüştüm.4 gün önce paketteki son 5 sigarayı da içip,yarın dan itibaren içmeyeceğim diye kendime söz verdim.daha önceki denemelerimden farklı olarak hiç bir şekilde bir fırt yada bir dal dan bişey olmaz fikrine kapılmadım.ellerimin ısındığını farketmek bile çok güzel bişey.en önemlisi de içmediğim her dakika kendimi çok daha güçlü hissediyorum psikolojik olarak.kararınızı verin ve kestirip atın hayatınızdan bu lanet şeyi.33 yıl içtim ve bir tek faydasını görmedim.sabah uyandığımda aklıma ilk gelen şey sigara içmekti ve aç karnına hemen içerdim.çok kısa aralıklarla otomatikman sigara yakardı ellerim.son bir kaç haftadır bırakma fikrini kafamda oluşturdum.kararlı olmalı ve kazanıp kaybedeceğim şeyleri düşünmeliydim.fazla da uzatmadım ve sevgililer gününü hedef koydum,o günden itibaren kokusuna bile yaklaşmadım.büyük bir kararlılıkla attım hayatımdan.inanın ilk günlerdeki yoksunluk hissi geçecek ve zararlı olduğuna şüphe olmayan bu madde ye bilerek tekrar başlamak ahmaklık olacaktır.ilk bir kaç gün sigara dan ve içilen yerlerden uzak durup,işkence ye benzeyen yoksunluk hissini atlatabilecek kadar iradem var,ben bu aptal nikotin in kölesi değilim,sağlıklı yaşamak istiyorum diyorsan...kurtul hemen şu zehir den.çok geç olmadan.sevgiler

    YanıtlaSil
  41. İzleyin neler oluyormuş https://www.youtube.com/watch?v=zSthnU9qrh4

    YanıtlaSil
  42. allen carl 17 yıllık tiryaki iken bıraktım, deneyin

    YanıtlaSil
  43. Merhaba, bende "kötü" arkadaşla bu kötü alışkanlığı edindim. Ama kafamın arkasında "kontrol senin elinde" dedim! Sigaraları az, düzensiz ve hafif türünden içtim. Son bir ayda
    hafifte olsa 1 pakete çıktım. Kontrol elden gitmesin diye eczaneye başvurdum. Çok içiyorsun dediler ve Pfizer markasının ilacını verdiler. Hapı ilk kullandığım gün 20 sigara 5'e düştü. İkinci hapı yuttuğumda, nikotinin kafamdaki estirdiği terörü kontrol altına alabildim. VE 2. gün paket almayacağım diye direttim. ALMADIMDA. Kimseden son nefesime kadar bir tek sigara almamayada ahdettim. Bakın, buda en az bu ilaç kadar önemli. 3. Gündede aynı ilk günkü gibi nikotine iştah hissetmedim. Bugün 3. Gün ve damarlarım sanki yenilendi. Bedenim kuş gibi hafifledi. Allah'a şükürler olsun bu illetten kurtuldum. Bir dahada kim ikram ederse etsin elimi sürmem. İlacın ismini yazmadım reklama girmesin diye. Herkese çok teşekkürler ve Allah yardımcınız olsun. Sigaraya elinizi uzatmamak dileğiyle. İçenlere acıyorum ama onlar kendilerine acımıyor. Bırakın deyince gülüp geçiyorlar. Yarın hastanelerde hüngür hüngür ağlayacak zavallılar. Hepimize geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  44. Sigara cilde çok zarar veriyor içindeki 400 madde'den ne çıkacağını bekliyoruz ki

    YanıtlaSil
  45. Selamlar.
    Bende sigarayi birakali 3 haftayi gecti. Yirmi yili askin bir zamandir, tutsagi oldugum bu beladan kurtuldugum icin cok mutluyum. Birakmak isteyenler, hic vakit kaybetmesinler, en uygun vakit simdi, hadi birakin...

    YanıtlaSil
  46. Tebrikler, çok hoş anlatmışınız.

    YanıtlaSil
  47. Arkadaslar bnde campiX kullaniyorum bugun 18.gunum bugun 6.inci gunum esim yanimda iciyor midem bulaniyor bundan bie hafta oncw bi firt cekiyim dedim sigaranin tadi inanilmaz farkli geldi icim kalkti ilk uc gun cok zorlandim ama icmedim hapin etkisi muthis ama midem bulaniyor icince halsizlik uykusuzluk yapiyor bu illetten tamamen kurtuluyum yeterki uykusuzluga bulantiya halsizlige dayanirim sonucta bi omur zehirden kurtulmak vr arkadaslar allah hepinizin yardimcisi olsun

    YanıtlaSil
  48. Birakmayi bayagidir dusunuyodum. Bazen 2-3 saat icmeyip daha sonra "aman ya olmicez mi lan" deyip iciyodum. Bu sefer cok kararliyim. 2 gun oldu birakali. Inanin hic zorlanmiyorum. Ayrica muzik, oyun oynamak, gezmek(sigara icmeyen birisi ile olursa baslarda daha iyi) sigarayi unutturuyo. Rahat olun. O bir sigara alti ustu. :) O mu daha guclu siz mi? Bence siz...

    YanıtlaSil
  49. 1981 de 23 yasimda birakmistim.Cok erken yaslarda basladigim sigara aliskanligim ilk biraktigomda gunluk 2 paketti neredeyse.23 yillik aradan sonra 204 te yeniden bulusmustuk,sanki hic ayrilmamis gibi.11 yillik beraberlik ve simdi yeniden ve kesin ayrilik.Dostum,kusura bakma,artik bizi olum ayirmayacak,ben olene kadar seninle degil sevdiklerimle ve saglikla olacagim...

    YanıtlaSil
  50. 1981 de 23 yasimda birakmistim.Cok erken yaslarda basladigim sigara aliskanligim ilk biraktigomda gunluk 2 paketti neredeyse.23 yillik aradan sonra 2004 te yeniden bulusmustuk,sanki hic ayrilmamis gibi.11 yillik beraberlik ve simdi yeniden ve kesin ayrilik.Dostum,kusura bakma,artik bizi olum ayirmayacak,ben olene kadar seninle degil sevdiklerimle ve saglikla olacagim...

    YanıtlaSil
  51. Ya bu kadar aynı belirtiler yaşadım inanamadım bu yazıya aynı şeyleri yaşiyorum 40 gün oldu içmeyide kesinlikle dusunuyom tekrar sivilce baş ağrısı dış aynı şekilde hep aynı yani yasananlar

    YanıtlaSil
  52. Bende sigaradan kurtulanlar kervanina girdim cok sukur bugun 6.gunum.bazen canim cok istiyor,sinir stres ara ara oluyor.birakanlarin hikayelerini okudukca keyfim yerine geliyor.dogum gunumu sectim birakma tarihim olarak yeniden dogmus gibi girdim 30yasima sigarasiz..

    YanıtlaSil
  53. https://m.youtube.com/watch?v=_cQdiaQIQwo

    YanıtlaSil
  54. https://m.youtube.com/watch?v=_cQdiaQIQwo

    YanıtlaSil
  55. 27 yıllık tiryakilikten sonra ilk denemem ve 3 hafta bitti içmiyorum,bant,sakız,mora terapi,elektronik sigara,vs.. denemediğim yöntem kalmamıştı,bırakmak isteyenlere tek tavsiyem allen car yöntemini anlayarak okumaları ve ya youtube da videosu var sakin kafayla izlemeleri.. mantığını kavrayanlar için çok güzel bir yöntem.. inanın hiç sıkıntı çekmiyorum. bırakmak isteyen herkese allah yardım etsin..

    YanıtlaSil
  56. 120.gun oldu birakali...gunde 1.bucuk paket gibi gibi icerken...hala dumanin kokusu misss gibi geliyo vurunca burnuma..ama Allahim izniyle asla...

    YanıtlaSil
  57. ben sigarayı bıraktıgım ilk zamanlar burayı okumuştum.Şimdi bırakalı 13 ay oldu ☺️ Allaha şükür hayatı saglıklı yaşamak gibisi yokmuş.evet cok acılar çektim çok direndim kılo aldım.değdimi değdi...benden degerlisi yok

    YanıtlaSil
  58. yazını okudum ve bence çok abarttmıssın bende 15 yıl sigara içtim bu dediklerinin hiçbirini yaşamadım açıkçası....

    bu yazıyı okuyan kişi sigaraya bırakmaz bence ; sigarayı arttırır....

    puanım sana 0

    YanıtlaSil
  59. Bende aynı belirtileri yaşadım. 14 gün oldu sigara içmiyorum. İnanın aklıma bile gelmiyor artık. Ben champix kullandım ve sigara dan kurtuldum.

    YanıtlaSil
  60. Bende aynı belirtileri yaşadım. 14 gün oldu sigara içmiyorum. İnanın aklıma bile gelmiyor artık. Ben champix kullandım ve sigara dan kurtuldum.

    YanıtlaSil
  61. 15 ay oldu birakali hic aramiyorum ve simdi neften ediyorum bu sigara icenlerin kokusundan 32 yildan sonra rahatladim hic bir yardim almadim ilac kullanmadim tavsiye ederim birakin arkadaslar

    YanıtlaSil
  62. Valla bende 4 hafta oldu bırakalı ama günde 1 2 ye düşürdüm önce şimdi hiç aramiyorum bıraktım galiba ki ben 10 dk da pespese 3 tane icebilen biriydim fakat 2.haftadan sonra feci gribe yakalandim öksürük hala devam boynum agriyo oksurmekten düşünün yani beze oldu sanko boynumda aşırı derecede çekirdeğe başladım sigarayı bıraktım çekirdeğe başladım denilebilir ama benim bu sayfaya girmë nedenim sanki sigarayi birakinca hastalıklarım ortaya çıktı arttı acaba benimle aynı şeyleri yaşayan varmı ama çoğunluk sagliginin acayip olumlu etkilendiğini yazmış bende mi gariplik var resmen hastalık hastası oldum sigaradanda soğudum araFTA kalmış gibiyim��

    YanıtlaSil
  63. 57 saattir içmiyorum

    YanıtlaSil
  64. Bırakalı 2 ay oldu..28 yıllık içiciyim.. aç kalarak ve oruç tutarak ilk 7 günü geçirdim.. her hafta geçtikçe yoklamalar(eski den kalan eylem sonrası yakılan sigara) zamanla azalıyor.. şu sıralar ağızımda sanki paslı demir tadı varmış gibi hissetmekteyim.. bu hissi yaşayan varmı?

    YanıtlaSil
  65. Merhaba arkadaşlar bende 5 gün oldu bırakalı inşallah bir daha içmem tam 18 yıl içtim günlük 2 paket birde bir hafta gece bir hafta gündüz çalışan biriyim gece çalışırken 3 paket içerdim.gerçekten zor ama içmeyeceğim

    YanıtlaSil
  66. Yazınızda da dediğiniz gibi " İçilmeyen sigaraların saatleri, günleri geçtikçe bende de bir google araştırmaları" bende de başladı. Tesadüfen burayı gördüm. Görür görmez aa bu gülçin öğretmen dedim. 3 yaşında ikizlerim var. Onların sayesinde tanıdım sizi youtube'den.
    Yazı 2013 yılında yazılmış. 3 yıl geçmiş. Şu anda içiyor musunuz? çok merak ettim :)

    YanıtlaSil
  67. Ben birakali 20 gün oldu şükürler olsun birdaha agzima almicam yazilarida okudum gercekten iyi geliyor tesekurler herkese

    YanıtlaSil
  68. Slm sigarayı bırakmayı çok istedim her defasında paketleri kırdım attım aradan 2 saat geçmeden tekrar aldım sigara içtigim süre içerisinde nefes darlıgı yutkunma güçlüğü tad alamana cinsel isteksizlik ve sayamadıgım birçok neden vardı. Antalyadaydım biara istan bula dügüne gittim teyze oglu abim hala oglu 20 senelik içiciler yaaa dedim bunlar sigarayı bırakmışsa ben kesin bırakırım dedim onlarki bir ortamda sigara üstüne sigara yakarlardı 2 paket içerlerdi tabir icayizse sigaraya başlarken özenti olarak başladım bırakırken özengi olarak bıraktım sizde sigarayı bırakanlara özenin allaha şükür içmiyorum nefes aldıkça yemek yedikçe uyudukça yürüdükçe nefes aldığımı anladım .herkesr saglıklı sigarasız hayat diliyorum 20 senede 85 milyar artı saglıksız gün geçimişim....

    YanıtlaSil
  69. Bende ramazanın ilk günü bırakıyorum dedim ve 12gundur içmiyorum.10yıllık içiciyim ve bu kadar kısa sürede ciddi faydalarını gördüm.Yıllardır kilo alamıyordum fakat sigara bıraktıktan sonra yemeklerin yadını alıyorum.Ayrıca sabahları erken saatte kalkıyor ve spora gidiyorum.Canım çekiyor ama irademe güvenerek içmeyeceğim diyorum ve hayatıma devam ediyorum.Bırakanlara kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  70. kararlı olmak kararlı olmak kararlı olmak bütün mesele bu gerisi teferruat arkadaşlar....

    YanıtlaSil
  71. 15 senedir gunde 2 paket sigara icen ben bugun 5 gun oldu birakali daha cok yeni daha once 2 defa biraktim 1 sene ve 1 bucuk sene olarak diyorumki sakin tekrar bir tane birsey olmaz demeyin icmeyin cunku hazir kita bekluyor beyin içmek icin bazen cok boguluyorum ve bunu patlican ile atlatacagim unutmayin sigaradan sonra patlicanda nikotin bulunuyor rahatlatiyor

    YanıtlaSil
  72. Basiniz agridigi an mutlaka patlican yiyiniz cunku rahatlatiyor bas agrisi derken birsey kafami SIKIYOR resmen patlatacak gibi patlican rahatlatiyor sanirim nikotinden dolayi

    YanıtlaSil
  73. 23 senelik içiciyim .bırakalı5 saat oldu.ve şaftım kaydı

    YanıtlaSil
  74. Ben ikinci günümdeyim ama cok büyük degisiklikler söz konusu uyku düzene girdi rahat nefes alip veriyorum tek sinir oldugum nokta icmemek icin asiri yeme istegi ve asiri öksürükle balgam sökmek ne olursa olsun yilmayacagim....

    YanıtlaSil
  75. Kaç gün olduğunu kaç hafta olduğunu saydığınız sürece sigarayı bırakmamışsınız ve hep aklınızda demektir. Bu iş o kadar zor değil arkadaşlar sadece hiç başlamadığınızı varsayın ve mızmızlanarak süre saymayı bırakın.

    YanıtlaSil
  76. Bir senedir sanırım kimse sigara bırakmaya yeltenmemiş ki son yorum 2015 de yapılmış :) Sigara iradeden başka birşey değildir 16 yıldır içiyorum.Bugün yeminsiz kendi rekorum 18 saat :D askerde yemin ettim 1 ay içmemiştim . Yeminsiz 18 saat büyük olay :D yok yok şaka bir yana kafama koyduğum şeyi yapabilmem ile bilinirim.Bu sayfayı favoriye ekledim bakalım 1 ay Sonra buraya ne yazacağım bende merak ediyorum ama tahminim %90 içmemiş bir şekilde gururla buraya yazacağım sevgili Kardeşler .Siz de bırakacaksınız aklınıza geldiğiniz de kafayı camdan uzatın veya kapı yakınsa dışarı çıkın deriiin bir nefes alın kriz an itibariyle geçiyor Relax relax relax

    YanıtlaSil
  77. Benim birakalı henuz 1 ay oldu biliyorum konusmak icin henuz erken ama ilk denememde iyi hissettigim icin paylasmak istedim. Sigara bir plan veya nasihat ile birakilmiyor gercekten cok buyuk bir şok yasamaniz gerekiyor bu şoku ancak ve ancak icmeyenlerin icenlere karsi tutumuyla olabiliyor bu yuzden sigara icmeyenler ve birakanlar olarak bu gorev bize dusuyor sigari iceni asla ve asla onaylamiyor hatta disliyoruz kendisinden igrenmesini sağliyoruz ama sigara olmadan guzel bi hayatin onu beklediginden de surekli dem vuruyoruz. simdi gelelim benim hikayeme. Yagmurlu ve soguk bir iş gununun ögle tatiliydi sigarami almayi unutmus ve sogukta geri donmeye usenerek ilk kez bir sigara yakamadan yemekhanenin yolunu tutmustum uzerime yapismis bir sigara kokusu yokken sirada beklemekteydim derken disarida son bi firt alip sigarasini sondurup gelen bir vatandas sıraya hemen arkama gecti ama o nasil bir geliş ortalıgi oyle sert bi izmarit kokusu kapladiki burnumun diregi sizladi derken benimde sigara ictigim aklima geldi ve sorgulamaya basladim kendimi sonra sigara icmeyen arkadaslarimin bana mesafeli davrandiklarini kesfettim ve bu beni cok uzdu dayanamayip sordum bana neden mesefeli davraniyosunuz dedim cok kotu sigara kokuyosun dediler ve şok yaşadım bunu bana neden hic soylemediklerine bozulmustum ve cikma teklifimi kabul etmeyen kızın kokumdan rahatsiz oldugu icin kabul etmediginide is isten gectikten sonra oğrendim o insanlara cok kizmistim yanlislarimi yuzume vurmadiklari icin ve kendime isyan edip icmemeyi bir denemeye karar verdim ve neyi farkettim? Ben sigara icmeden de durabiliyormusum 13 yil bosu bosuna tiryakiyim diye icip durmusum bu mereti 1 aydir icmiyorum ve hala olsada icsem demedim.

    YanıtlaSil
  78. Merhaba,bugun tam bir hafta oldu birakali,bugune kadar ictigim sigaralari koca bir depoda yigili bir bicimde hayal ederek biraktim sigarayi..gozumun onunde koca bir sigara yigini ve tum zehiri bir avuc cigerimin icinde,ama sonunda kurtuldum,yaklasik bir haftadir yedigim yemekler daha da bir lezzetli,nefes alisverisim harika,gune pozitif duygularla uyaniyorum,ve hic zorlanmadan yaytaktan kalkiyorum,sadece uykuya dalarken biraz sorun yasiyorum korka korka daliyorum uykuya,biraktigimdan beri bu durum boyle,yani nasil olurda kanser yapici bir maddeyi yillarca en degerli organimin icine icine cektim anlam veremiyorum,bunu neden yaptim,al iste icmiyorum,ne oldu dunyanin sonu mu geldi,hayir hic bir bok olmadi hayat aynen devam ediyo hatta daha guzel devam ediyo..sigaradan kurtulmaniz dilegiyle

    YanıtlaSil
  79. Adsiz 5 mart 2017

    18 gun oldu birakali hala zorlaniyorm
    Tansiyonum dusuyormus gibi inatla icmiyorum


    Ben birakali 18 gun oldu ama arada zorlaniyorum

    YanıtlaSil
  80. sigara aslında sadece semboliktir altında yatan mana önemlidir onu bırakmak elbet önemlidir ve ben bıraktım alkolüde ve uyuşturucuyuda lakin bunların hepsi var oluşu uyuşturma çabaları ki imkansız temelde tüm bağımlılığı çözmek alışveriş tatlılar kahveler yemekler giysiler cinsel güdüler ve benzeri tüm şeyler aslında hayata fazla anlam yüklememek ve hayata bağımlı olmamaktır aslında sigarayı bırakmak yoksa sigara biter bir insana bağımlı olunur yada bir yiteceğe yada benzeri bir duruma. hem yaşamak hemde yaşamı anlamak. teoman demiş. bırak artık dünyayı zarları hileli. eyvallah...

    YanıtlaSil
  81. Tekrar başladınız mı merak ettim

    YanıtlaSil
  82. Valla o kadar guzel yazilmis ki metin... ben reklama baglanacak sonunda falan dedim icimden .. ama oylenolmadi ..
    Allah razi olsun cok guzel motivasyon ve cok faydali bir blog yazisi.. bana gelecek olursak.. ilkokul 8 de basladim aslinda tam olarak lise 1 de ... su an universite biteli 2 yil.oldu yani ben toplam 11 yil falan ictim ve zaman hizli akiyor 11 yil boyunca o pis sigara ile nasil arkadaslik etmisim simdi gercekten hayret ediyorum
    25 yasindayim . 7 şubat 2017 gunu elveda dedim. 35 gun oldu
    Kesinlikle icmeyi dusunmuyorum 1 kez bile agzima.surmedim yoksunluk belirtilerim bugun itibariyla tamamen gitti resmen nefes aldigimi hissetmeye basladim. Aslinda hem.zor hem kolay bu sigarayi birakmak su.an.cok kolay mesela cunku hic ama hic canim istemiyor. Lakin o ilk 1 hafta epey zorlanmistim. Simdi cigerlerim acik bilgi zekatimi vermeye geldim.herkese bolsans

    YanıtlaSil
  83. Ben 11 yıl içtim Benimde bırakalı 1 hafta geçti ve keşke daha önce bıraksaydım diyorum çok kolay arada aklıma geliyor kendimi daha öncede içmediğime ikna ettim ve aklıma gelince içsem mi diye düşünmüyorum bile kesinlikle içmeyecem diyorum ve şu an anlıyorum kokusu dayanılmaz kötü bişey

    YanıtlaSil
  84. 44 yaşında bir bayanım. 15 yaşımda içmeye başladım sigaranın zararlarını hepimiz biliyoruz ben sigarayı bırakmayı ara ara hep düşündüm arada denedim ama sanki hayatımda bişeyler eksik mutsuz bir ruh hali oluyordu bundan 6 ay önce etrafıma baktım insanlar sağlıklı yaşamaya beslenmeye dpor yapmaya çalışırken ben neden kendimi zehirliyorum bunun zararını eziyetini dahada ilerkeyen yaşlarda ben çekeceğim düşüncesiyle sigarayı bıraktım ve kriz nöbetleri başladı sıkıntılı bi evliliğimin içinde bunu başardım bol bol kitap okuma film izleme 1ay devamlı yatarak geçirdim zamanımı kaç defa alış veriş merkezlerinde sigara almamak için zorladım kendimi resmen sigara paketlerini kesiyodum ama ben bi savaşa girmiştim kazanacak ve irademi test edecektim başardım sınavı geçtim şimdi her şey okadar farklıki yaşadığınızı anlıyorsunuz bu hayat sizin bir kere yaşama şansınız var her şey sizin elinizde inanın başarın gençliğinizin hayatınızın kıymetini bilin inanınki sigarayı bırakmak isteyecek en son kişi bendim ona sığınıyordum hayat beni küçük yaştan beri çok yormuştu ama bunlar hep bizim kendi bahenelerimiz sizlerde bırakın inş sizlere sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
  85. Bende üç gün içmedim üçüncü gün dört tane içtim üç gün sonra iki tane içtim az önce ne yapcem bilmiyorum ��

    YanıtlaSil
  86. Faydalı bir şey olsa kimse para verip almaz inanın arkadaşlar bırakın içmeyin şu illeti 1 ayı geçti bırakalı müthiş hissediyorum anlatılmaz yaşanır :)

    YanıtlaSil
  87. Arkadaşlar sigarayı bırakalı 20 gün oluyor uzun zamandır içiyordum ve bir çok kez denemiştim denemekten sakın vazgeçmeyin en sonunda dikiş tutacaktır evet vücudum nikotin yani sigarayı çok istedi fakat içmedim benim elimde olan bir şey vücudum istediği şeyi ben vermezsen alamaz dış nede olsa ama her halükarda çok zorladı ilk zamanlar sigarayı bastırıcı şeyler aradım gerçekten çerez türü bastırıyor ben kızartılmış fıstık alıp cebime doldurdum sigara aklıma geldikçe yerdim ilk hafta bu şekildi çok mutluluk verici bir şey derin bir nefes alıyorum oh çekiyorum ne güzel ne diyorum

    YanıtlaSil
  88. 3. SINIFTA İLK SİGARAMA ATEŞ VERDİM O ZAMAN KÜÇÜCÜK ÇOCUKTUM . 6 SINIFTA PAKET TAŞIMAYA BAŞLADIM 2 GÜN ÖNCESİNE KADAR GÜNLÜK 4 PAKETE ÇIKTIGIM OLUYORDU. ÖLÜCEĞİMİ FARKETTİM . VE 2 GÜNDÜR BIRAKTIM . ÇOK ACIKIYORUM . BAŞIMA AGRILAR GİRİYOR . DUA EDİN LÜTFEN

    YanıtlaSil
  89. UZAK DURUN . KENDİNE İNANAN HER İNSAN SİGARAYI BIRAKABİLİR

    YanıtlaSil
  90. Bende bugün başladım bu zıkkımı bırakmaya.
    Hatta bir tane blog açtım.Günlük tutuyorum.
    Güzel oluyor kafa dağıtıyor en azından.
    Ama size bir şey söyleyim mi daha önce bırakmış biri olarak ki bloğumda herşey yazıyor.. Bırakın arkadaşlar gerçekten bırakın.Kendinizi sınayın.Siz güçlüsünüz sigara değil.

    YanıtlaSil
  91. Bırakalı 3 ay oldu her kriz geldiğinde bıraktığım için ne kadar şanslıyım dedkm kendime ve şu an 20 yıl nasıl içmişim buny diyorum.kendinize bir süre koyun 3 aydan aşağı olmasın ve en sevdikleriniz üzerine yemin edin içmeyecem diye 3 aya kadar zaten bir daha içmezsiniz

    YanıtlaSil
  92. Bırakalı 3 ay oldu her kriz geldiğinde bıraktığım için ne kadar şanslıyım dedkm kendime ve şu an 20 yıl nasıl içmişim buny diyorum.kendinize bir süre koyun 3 aydan aşağı olmasın ve en sevdikleriniz üzerine yemin edin içmeyecem diye 3 aya kadar zaten bir daha içmezsiniz

    YanıtlaSil
  93. 17 yıllık tiryakiligimi 5ay önce sonlandirdim.insallah bi daha geri dönmem.hem pahalı hem zararlı.evladi olan zaten hiç eline sürmemeli.ben kendim ve oğlum için bıraktım.simdi mi daha şimdiden pozitif gelişmeler olmaya basladi.kurtulmak isteyenleri allah kurtarsın.

    YanıtlaSil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...