7 Ocak 2013 Pazartesi

Sigarayı Bıraktıktan Sonra Yaşanan Fiziksel Değişiklikler


   İçilmeyen sigaraların saatleri, günleri geçtikçe bende de bir google araştırmaları başladı. Vücudumda yaşadığım, yaşayacağım değişiklikleri anlamlandırmak için.

   Önce nikotinin vücuttan 48 ile 72 saat içinde arınacağını öğrendim. Beynin sorumluluğunda olan mutluluk hormonları olarak adlandırılan Endorfin ve Serotonin salınımının kontrolü sigara içenlerde nikotinin eline geçiyor.

  İçi su dolu şişe gibi düşünün. sigara içmesek su şişede dolu kalacak, ama sigara içenlerin şişesinin altı delik, içince suyu dolduruyoruz, saatler geçtikçe su boşalıyor, sigara içerek yeniden dolduruyoruz. KISIR BİR DÖNDÜ YANİ. Her sigara Bir sonrakini içmenize neden oluyor. Sigarayı azaltmakla bu işten kurtulamamanın nedeni bu.

48- 72 saat sabrettiğinizde nikotin arınıyor ve beyin kendine geliyor yıllar sonra kendi görev ve sorumluluğunun bilincine varıp yeniden hormon salınımını kendisi gerçekleştiriyor.

   İlk 8 saat içinde karbon monoksit seviyesi normale düşüp oksijen seviyesi artınca akşamları erkenden uyku bastırmaya, sabahın köründe de uyanmaya başladım, Ama ne uyanmak, o nasıl güzel bir gece uykusu, sanki dünyanın yükünü sırtımda taşısam yorulmayacakmışım gibi. Ben bu erken uyanmalarını sabah açık havada yürüyüşlerle değerlendirdim.




   Sabah uyanınca ağızda hissedilen pas tadı ve kokusunun geçmesi 3 4 gün sürdü. Dişlerimi temizlettim bu bahane ile bembeyaz dişler güzel gülücüklerle bir başlangıç yaptım.

   Cildim güzelleşecek diye beklerken sivilceler çıkmaya başladı, bunun da normal olduğunu öğrenince dert etmedim, 1 hafta içinde kurudu ve cilt bakımı yaptırdım, Aynaya baktıkça kendime göz kırpmaya başladım.

(yanımda ayna olmayınca kendimi fotoğraflayıp bakıyordum, cenemdeki sivilceler çirkin görünüyormu diye:)

   Ben ki iki lokma ile doyan insan , koku ve tat duygum geliştikçe sürekli yemek istedim, hatta evde yalnız kaldığımda şaplata şaplata yiyerek ağzımın içinde lezzetleri hissetmeye çalışarak keyif aldım.


   Kalp atışları yavaşladığı için metabolizmanın da yavaşladığını öğrenince, sebze ağırlıklı beslenmeme rağmen yaşadığım hazımsızlık, mide şişkinliği, kabızlık şikayetlerimin sebebine anlam verebildim. Rezene, papatya tarzı bitki çayları tüketmeye özen gösterdim. Taze meyve suları milli içeceğim oldu.

  Bir Ağrı Başladı daha sonra vücudumun çeşitli organlarında, sanırsınız bir anda ciddi bir rahatsızlığınız oluştu ve öleceksiniz. Panik yapmadım, ama kendimi dinledim ciddi bir durum olabilir mi diye.

  Sigara sinir uçlarına zarar verdiği için vücudunuzdaki bazı rahatsızlıkların ağrılarını hissetmiyor, bıraktıktan sonra keşfede biliyormuşsunuz. Bırakan insanların öykülerini okuduğumda ortaya çıkan rahatsızlıklarını tedavi ettirdiklerini öğrendim.

  Öksürük ve balgam 2. 3. gün rahatsız etti beni de, ama son dönemlerde az sigara içtiğim için ciddi sorun yaratmadı. Katranın yapışması ile ciğerlerde felç olan temizleme tüycükleri kendine geldikçe ciğerleri temizleme çabasına girişiyor ve bu da içilen sigara türü ve miktarına göre ciddi öksürüklere, nefes darlığına neden olabiliyormuş.

  Velasıl, öksürük, balgam, kas ve kemik ağrıları, sivilceleri görmezden gelip haftayı tamamladığımızda, ki zaten psikolojik olarak yaşadığınız değişim bunları tolere ediyor,

SİZE YENİDEN DOĞMUŞ GİBİ BİR HAYAT BEKLİYOR.

Gelelim sigarayı bıraktıktan sonra yaşadığım  psikolojik değişikliklere

BUYRUN



209 yorum:

  1. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and the
    rest of the website is extremely good.

    Here is my blog post SEO

    YanıtlaSil
  2. Howdy! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
    I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
    Any recommendations?

    Feel free to surf to my web blog - ntv

    YanıtlaSil
  3. paylasimin icin tesekkurler,bende bii kac gundur biraktim,ve umarim böyle edecektir,suan bu siteye'de olupta bu yazıyı okuyorsaniz demek sizde birakmak icin bi baslangic icindesiniz,birakin ve gercekten hayattan zevk alin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıl önce beyin tümörü ameliyatı oldum defalarca bıraktım paketler attım 1 gun surdu ancak genede bırakamadım bu illeti, bugün çok büyük yemin ettim, olsemde sürmeyeceğim ağzıma, 2 oğlum var 3-8 yaslarında yüzlerine bakamıyorum sigara içtiğimde nedense, hodri meydan nikotin

      Sil
    2. Kardesim bırakırsın bende 20 sene içtim yad 35 cok kolay bıraktım suan özgürlük ne iyiyim

      Sil
    3. Cok basit sigarayi birakmak. Ben 12 yil ictim. Simdi biraktim 7 gun olacak. Canim Hic cekmiyor. Zorlamayin kendinizi.

      Sil
    4. 5 sene ictim suan sigra bırakalı 12 gün kldu

      Sil
    5. Ben 51 yıl zehirlendikten sonra bıraktım. 40 gün oldu bırakalı, oh! dünya varmış...

      Sil
    6. 12 gun oldu birakali zaten evhamli ilan ben daha bi fena oldum kalp krizi gecirecekmisim gibi geliyor kardiyolojiye gittim.bir yigintetkit yapildi.Cok bi sikinti yok ama anlaytiklarimdan dolayi dr sintigrafi yapalim dedi.Bugun randevum vardi korktum gidemedim radyoaktif ilac verip tomogrqfi ile damarlara bakilan bisey.Ama simdi yine sıkintiliyim gitmedende rahat edemiycem sanirim....Burayi okuyunca galiba bunlar sigarayi biraktigimdan oldu....22 yidir iciyorum ve inanilmaz rahat biraktim hic tahmin etmezdim su saglik sikintilatini atlatsamda sigarasizligin keyfine varsam insallah

      Sil
    7. Bende 6 yıldır içiyordum 4 gundur i cmiyorm bi bilseniz nasil ferah temiz tüy gibiyim resmen dilerim sende birakirsin çünkü yavrularina yazik

      Sil
    8. Ben sigarayı bıraktım 4 ay oldu herkeze tavsiye ederim yol kalırken bırakın bırakamam. Diyordum ama kafada bitiyor zor.zmanlarimda anlatıyor insan ama.çok. şükür nası oldu bırakmak

      Sil
    9. 25 yıl içtim bir gece uyurken nefesimde hırıltı cok vardı ertesi gün bıraktım 12 gün oldu içmiyorum.çok rahatım.şimdi her sey cok daha güzell

      Sil
  4. Ρretty niсе ρoѕt. Ι simply ѕtumblеd upon уour ωeblog and wantеd to mention that I hаνe truly enjοyed
    browsіng yοur weblog posts. In any cаse I'll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

    Take a look at my weblog - SEOPressor V5 review

    YanıtlaSil
  5. " İçilmeyen sigaraların saatleri, günleri geçtikçe bende de bir google araştırmaları başladı."

    Sanırım bunu her bırakan yapıyor.. (: Paylaşım için teşekkürler tertemiz bir hayat çok güzel imiş.. (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende 1 haftadır ıcmıyorum. bende arastırıyorum.:))

      Sil
    2. Bende bugün karar verdim. üç gündür hastaydim ve sigara icemedim tam iyilesmeden bunu fırsat bilip bırakmaya çalışıyorum ve sizin gibi araştırma içindeyim. iki tane küçük kızım var bir yıldır içiyorum ve şimdi anlıyorum ben onlara ne büyük kötülük yapmışım:((

      Sil
    3. benim de 1 hafta oldu bugün :) ben de araştırıyorum :))))

      Sil
    4. benim de 1 hafta oldu bugün :) ben de araştırıyorum :))))

      Sil
    5. Ben 10 gün oldu bırakalı kolay değil irade önemli ama Sigarasız bir yaşam bir nefes enfes bir şey sigarayı hayatınızdan çıkartın

      Sil
    6. al bendende okadar:)

      Sil
    7. al benden de o kadar

      Sil
  6. " İçilmeyen sigaraların saatleri, günleri geçtikçe bende de bir google araştırmaları başladı."

    Sanırım bunu her bırakan yapıyor.. (: Paylaşım için teşekkürler tertemiz bir hayat çok güzel imiş.. (:

    YanıtlaSil
  7. My brother suggested I may like this blog. He was once totally right.

    This put up actually made my day. You cann't believe simply how much time I had spent for this information! Thank you!

    My web page :: canlı tv bedava

    YanıtlaSil
  8. Everything is very open with a really clear description of the issues.
    It was truly informative. Your site is useful.
    Many thanks for sharing!

    Here is my webpage SEO

    YanıtlaSil
  9. Bende 4 gün oldu sigarayı bırakalı. Oncelikle kafamda sigarayı bitirdim. Gelecegimi düşündüm. Arkadaşlar ile spor yaparken nasıl perişan durumda olduğumu kesfedince vucuduma neden bu kadar ihanet ettim diye sordum kendime.
    Bu bahsettiğiniz tüm teshisler bendede oldu. Meğer ne güzelmiş yemekten tat alabilmek. Çayır çimen kokusu çekebilmek.
    Ne yapın ne edin bırakın bu illet şeyi

    YanıtlaSil
  10. Ben 25 sene içtim geçen sene yani aralık 2012 de bıraktım arkadaşlar bu illetten kurtulmanın tek yolu sigaradan soğumak yani sigarayı beyninizden silmek insan sevdiğini terk edermi etmez ama beklenmedik bir olay olur bir saniyede her şeyi bitirirsin burda şunu unutmamak lazım niçin bıraktıgını unutmamak şunu bütün samimiyetimle söylüyorum hakikatten insan yeniden doğuyor herşeyden önemlisi ikinci sınıf insan değilsin allah herkese eyüp (as) sabrını versın herkes bıraksın çocuklarımız geleceğimizdir bunu unutmayalım selamlar.

    YanıtlaSil
  11. yaklaşık 10 gün oldu sigara içmiyorum,hayatımdan,ve yaşamdan bu kadar tat alacağımı bilsem çoook daha önce bırakırdım.sigarayı bıraktıktan sonra anladımki yaşam,hayat,ve fiziksel kaliteyi asgari seviyeye indiren SİGARA,dan daha zararlı bişey yok.şu anda hissettiklerim,BENİ TUTANA AŞK OLSUN ;))

    YanıtlaSil
  12. Hello it's me, I am also visiting this website regularly, this website is actually nice and the viewers are really sharing fastidious thoughts.

    Have a look at my page ... SEOPressor

    YanıtlaSil
  13. Aferim tebrik ettim. Temiz bir hayat dilerim. Genc VE saglikli yasa.

    YanıtlaSil
  14. Tamda migde şikayeti ile ilgileniyordum.. cevabını yazmıssınız metabolizma yavaşlar diye.. yalnız ben bırkalı 5 ay felan oldu bu sikayet yeni başladı aslında ben sigara ile birlikte sporuda bıraktım :) bumu yeni farkettıdı anlamadım ki ama neyse bıraz rahtladım saysınızde

    YanıtlaSil
  15. Sigarayı bırakalı 5 gün oldu :-) 8 yıl kullanarak hata yaptığımı anladım..beterin beteri vardır dedim bıraktım,.vucudumda inanılmaz değişiklik oldu sanki yeniden dünyaya gelmiş gibiyim.gözlerim dünyayı daha farklı görüyor..tat alma organlarım tamamen değişti..çok olumlu şeylerle karşılaştım inşallah içmicem bundan sonra!!!!

    YanıtlaSil
  16. faruk aydın kendimi sevdiğim için 6 gündür sigarayı bıraktım sigarayı bırakmak çok güzel herkese tavsiye ediyorum.sigarasız hayat temiz ve güzel bir hayat demektir.....

    YanıtlaSil
  17. Keyifli hikayenizi tebessümle okudum.Çok harika ve benimde 12 gün bugün bitti.İçmemeye kararlıyım inşallah.Nefes almak mükemmel,bütün yemekleri yemek istiyorum hiç bir şey bırakmadan.ALLAH tüm içicilere bırakma azmi nasib etsin ve bizede bu yolda gayret ve sabır ihsan etsin.Sadece bir anlık bir his sebebi ile bıraktım.İçime çekmek istediğim dumanı yutamadım ve boğazımda ciddi bir acı ile beraber bir yanma oldu ve ben neler yapıyorum diyerek almış olduğum sigaralara bakarak dakikalarca yapabilirmiyim sorusunu tekrar tekrar sordum kendime.Ve başarmak için elimden gelen herşeyi yapıyor ve bende elbette diğer arkadaşlarım gibi google da bakıyorum bırakmanın faydaları ve sonraki vucudtaki değişikliklere.ALLAH muvaffak etsin dostlar.

    YanıtlaSil
  18. Sizi tebrik ediyorum sigarayı bırakan herkesi, bende bu kervana katılabildim nihayetinde açıkçası sadece nikotin olduğunu düşünmüyorum içinde envai çeşit zararlı madde var...neden derseniz ben elektronik sigara ile nikotin seviyemi düşürerek devam ediyorum ve sigara içerkenki rahatsızlıklarımın hiçbiri yokherşeyden önce güne dinç ve uykumu almış başlıyorum ki daha ne olsun bu benim için sağlık yönünde atılmış ilk adım. Ve şu aralara elipsimide bir köşeye bıraktım, dediğiniz gibi yemeklerin tadına varmak,ve doğanın kokusunu alabildiğince ciğerlerime çekebilmek ahh hayat ne güzel..:)

    YanıtlaSil
  19. İki gün sonra bir ay olacak ama bu kilo öldürüyor beni neyse rejim yapıyoruz artık vede spor bırakın sigarayı hayatınızı yaşayın

    YanıtlaSil
  20. peki dogrudur hershey ben 1 ay oldu sigaraui brakali hama hala sivilcelerim var.bunu nasil diyeyim bu yuzden dushunuyorum yine sigarayi icmeye fakat cok kotu oksuruyorum vucut bunu istemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarçın ıhlamur ve zencefil kaynatıp için.ben çok faydasını gördüm

      Sil
    2. Tarçın ıhlamur ve zencefil kaynatıp için ben çok faydasını gördüm

      Sil
    3. Tarçın ıhlamur ve zencefil kaynatıp için.ben çok faydasını gördüm

      Sil
  21. 8 yada 9 gün oldu bırakalı akşamları kirize giriyorum ama atlatiyorum hala canim istiyor ama en başta kiler gibi deyil. İlk günler de daha çok nöbetler geciriyorsun şuan sadece bir ve o nobeti atlatmak için erken ystiyorum be 33 yaşindayim ve 12 yaşimda arkadaşlarimla nasıl oldu anlamadan başladim sigaraya .internette ne iyi yapmişim bak demek için sitelerde sigarayi birakanlarin hikayelerini okuyorum iyi geliyor ama bunuda yapmaktan vazgecmeliyim çünkü o hala yaşiyor (sigara) ve dönmek icin beynime oyunlar oynuyor umarim her kez birakir 2 küçük tatlı kızım olmasaydı birakmam zor olurdu.bu arada fena yemeye başladim küçük bir öneri bol meyve ve o az kilo yapan lift diyet buskivi leri alin caniniz yemek istedikce onlardan tüketin şeker di çikolata ydi bir dadanirsaniz en az yetişkin bir erkek 6-7 kilo alabilir. ilk günlerde ben öyle yaptim fena tansiyonum çıktı simdi dengeledim yanlız hep aç siniz doymay nedir bilmiyorsunuz :))koku evet gerçekten daha iyi duyuluyor yanlız tst almada bende bir değişiklik olmadı kalp atişlarim biraz sakin ledi ilk baştaki tansiyon sorunu hariç tansiyonumda hiçte kötü deyil, ya ben iyiyim :)ozan ilbak

    YanıtlaSil
  22. Sigarayı bırakınca, aylık sigara param olan 225 lirayı kızım için yaptırdığım Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'ne yatıracağım inşAllah.
    Okul masraflarını sizler de bilirsiniz; özel okullar, özel dersler, kurslar, sosyal aktiviteler vs. Ee hayat pahalı birikim şart. Zaten şuan devlet katkısı da çok cezbedici (artı artık sistem değişmiş istediğiniz zaman bile sistemden çıkabiliyormuşsunuz ve kesinti sadece kazandırılan paradan kesiliyor o da % 15, ana paraya dokunmuyorlar yani.)
    Herkese Sigarasız sağlıklı bir yaşam diliyorum. İnşAllah toplumsal olarak daha gelişir ve ferah düzeyimizin çıtası daha yukarılara çıkar.

    YanıtlaSil
  23. Hep şu paket bitsin bırakacagım diyorum ama o paket bir türlü bitmiyor. Şu beyinde bırakma olayı çok uzak ve farklı bişeymiş gibi geliyor bana. Hayatımın en büyük yanlışının sigara olduğunu anladım.

    YanıtlaSil
  24. Artık birinci sınıf insan oluyoruz.

    YanıtlaSil
  25. 22 yıldan sonra bırakalı 3 ay oldu,ağzımdaki ilk hafta oluşan yaralar geçmedi,5 kilo aldım .cildim düzelmedi,saçlarım ve tırnaklarım düzeldi .genzimde sürekli bir balgam ,bırakınca bunun olmayacağını sanırdım .3 aydır şirkette bozuşmadığım adam kalmadı .Ciğer kpasitem arttı devamlı derin nefes alasım geliyor .Tekrar başlamayacağım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lutfen baslamayin arkadaslar ben kendimi cok mutsuz hissediyorum ama yinede baslamiyacam

      Sil
    2. Ben sigarayi birakali 2 ay oldu ve arasira hala internete girip bu gibi yazilari okuyorum ve cok iyi geliyor, cok zor ama pes etmemek gerekiyor kriz anlari cok onemli, yapamayacagim ben sigarasiz olamiyormusum dedim hayattan keyif alamayacakmiyim dedim, dinlenemiyecegim artik dedim derken sinirlariniz zorlaniyor evet ama hayir sabir gayret, savas, pes etmemek gerekiyor her gun daha iyi oluyorsunuz inanin geciyor gecicek sevgiler...

      Sil
  26. 2 gundur ayni pakette ki sigaralarimi iciyorum yarin aksam muhtemelen son sigarami da icip bu illetten kurtulmak istiyorum 15 senedir bu illetin esiriyim saglik elden gidiyor haberim yok burda yazilanlar bana ve benim gibilere moral oluyor herkese teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.youtube.com/watch?v=T42ej-oQuyI mutlaka ama mutlaka bu videoyu izle kesin çözüm

      Sil
  27. 2 gündür içmiyorum, yaklaşık 22 yıldır içdiğim sigarayı. daha önce birçok bırakma denemem olmuştu. en uzun 3 ay bırakmışlığım var. şu an sigara içmediğim için çok mutluyum. bırakma tecrübelerinden edindiğim bilgilerden birkaçı; bir tane olsun içmemek. zararlarını ve bırakıldığında oluşacak faydaları sürekli akıldan geçirmek. bırakan insanları düşünün, onlarla beraber vakit geçirin. ne yaparsanız yapın bu illeti içmemek için çareler arayın.

    YanıtlaSil
  28. Sigaraya Türkiyede başladım Endonezyada bitirdim.dünya varmış ama sigara içenlerin haberi yokmuş.3 gün oldu ama savaş devam yılmak yok el mi yaman beymi yaman görecezzz

    YanıtlaSil
  29. Ortalama 25 yıl içtim ve bırakalı 35 gün oldu. Güle güle sigara dedim. darısı bırakmak isteyenlerin başına

    YanıtlaSil
  30. Arkadaşlar Alen Carr ın kitabını şiddetle tavsiye ediyorum birçok doğru bildiğimiz şeyin aslında yanlış olduğunu anlayacaksınız. YouTube de bir saatlik videosu var onu da izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o video sayesinde bıraktım 32 gün oldu

      Sil
  31. 15 gün oldu sigarayi birakali,ve ben cok mutluyum.

    YanıtlaSil
  32. Canim kardesim 23 senedir bilfiil bu illeti iciyordum taki 23 aralikta hasta olana kadar.birakiyorum dedim ve yaklasik 18 gundur agzima surmedim cok Sukur icmeyecegim insallah.unutmadan 4 tane arka arkaya icerdim siz karar verin iste!.......

    YanıtlaSil
  33. bende sivilce falan cikmadi 22 yasinda erkegim

    YanıtlaSil
  34. Ben 1 aydir icmiyorum ve hala inanamiyorum ben sigarayi biraktim insan isteyince yapamayacagi birşey yokmuş bunu anladim çok mutluyum allah herkese nasip etsin

    YanıtlaSil
  35. Ben 3 yıl içtim en sonunda pişman oldum 4 gündür içmiyorum. Olayın farkına erken vardığım için şanslıyım ama 16 yaşında başlamamda çok kötü oldu. Sigaranın verdiği zararları fark edebildim en sonunda. Daha önce 2 defa bırakmayı denedim başarısız oldum iradesiz olduğumu düşündüm ama alakası yokmuş , sigara içmeyen bir insan olmak istiyorum fikri hoşuma gitti ve sigara her aklıma geldiğinde bu cümleyi tekrarlıyorum , birde yeniden içersem devamının geleceğini kanaatine vardır . Balgam sorunu bende de var ama sorun etmiyorum😊

    Herkese sağlıklı yaşamlar

    YanıtlaSil
  36. ben de sigarayı bıraktım. beyinde bitirmek lazım bazı şeyleri. sigara sağlığa zararlıdır cümlesini gerçekten hissetmek lazım. bazen canım istiyor fakat kendi kendime söz verdim. asla içmeyeceğim.

    YanıtlaSil
  37. Bnde birakali tam 8 gün oldu birçok arkadasimizin dedigi gibi olayi kafada bitireceksiniz.yavas yavas birakicam diye birsey yok sigarayi azaltarak birakmak diye bir teknik yok. Kafanizda kararınızı ciddi bir şekilde verip bir anda kiracaksiniz ceninizdeki paketi. Beyniniz size binbir türlü oyunlar oynayarak tekrar bir dal olsun yakmanizda israrci olacak kesinlikle 1 dal olsun yakmayin. Allahin izniyle tekrar icmiycm. Rabbim bu yolda karar vermiş herkese sabir versin. Hayat güzel sigarasiz daha güzel. Size bir sigara uzatıldiginda kullanmıyorum diyebilmek ne kadarda guzel anlatamam. Yeni bir hayat yeni bir yasam başlangıci sigarayi birakmak. Artik uyumak uyanmak yemek yemek daha keyifli. Saygilr.

    YanıtlaSil
  38. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel özetlemişsiniz, lakin sağlık çok önemli, üstüm başım delik deşik, aldığımız şeyi bi şekilde yakıyoz, insan gibide içemiyoz kalk 4 tane iç normalde günde 5 tane falan içebilseydim hiç bırakmaya yeltenmezdim ama 2 paket bazen üzeri olunca kaçınılmaz, sigarayı bırakmak sadece yerine koyabileceğinize inandığınız bir mutluluk yada ciddi bir sıkıntıyla mümkün, benim 4. günüm, asabiyet ve mallık hissiyle boğuşuyoruz bakalım, kahvenin yanında sigara içemeyeceğim için üzgünüm o kadar,

      Sil
    2. Ne kadar saçma bi yorum yapmışsınız. Sigaradan gerçekten zevk aldığınızı zannediyorsunuz. Sigara bağımlısı olduğunuz için yapmaktan zevk alacağınız şeylerde sigara yakanizi bırakmıyor. Bu da aktivitenizden yeterince zevk almanızı engelliyor. Sigaraya hiç alismamis olanların böyle bir derdi yok. Sigara sadece kendi açtığı huzursuzluğu kapatıyor bu da sizde sigaranın haz verdiği yanılgısını doğuruyor. Ben sigara tiryakisi ken yemek yerken bile bitirip bir an önce bi sigara yakmak istiyordum. Şimdi ise böyle bi derdim kalmadı.

      Sil
    3. Katiliyorum, esimle birlikte ocak 2016 da budapesteye gittik ben sigarayi birakali 1 ay olmus esim hala 2 paket sigara iciyor, budapeste nin acik havada sicak kaplica havuzlari meshur ruya gibi bir yer benim icin, hava buz gibi ama su muhtesem sicacik, mayolari giyip kosarak havuza atliyorsunuz suyun keyfini cikarttimda cikarttim esim en az 3 defa o buz gibi yerde mayo ile sigara icmek icin disari cikti ve titreyerek sigara icti ve o an anladim ki asil keyif ani ozgurce bagimsizca yasayabilmek keyif aldigimiz anlari azaltiyormus bu melet benim en buyuk derdim buydu hayattan keyif alamayacakmisim diye kendimi kandirdigimi o an anladim tam tersi rol caliyor hayatimizdan. sevgiler

      Sil
  39. deneyiminizi bizle paylaştığınız için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  40. Anlatılmaz Yaşanır
    (bırakın ve yıllarca nasıl tutsak gibi yaşadığınızı görün)
    20 yıllık esaret bitti....

    YanıtlaSil
  41. Merhaba,
    Geçen yıl 2013 Mart ayında sigarayı 20 yıl sonra bıraktım.Hiç acı çekmedim.Çok da güzel oldu.

    YanıtlaSil
  42. http://www.youtube.com/watch?v=T42ej-oQuyI

    BUNU MUTLAKA İZLEYİN SİGARAYI BIRAKMAK İÇİN ÇOK TÜRLÜ ŞEYLER DENEDİM MADDİ VE MANEVİ SONUÇ ALAMADIM AMA BU VİDEO SAYESİNDE 1 HAFTADIR İÇMİYORUM AMA DİKKATİNİZİ VEREREK İZLEYİN HER ANINI ANLAYARAK İZLEYİN MUTLAKA AMA MUTLAKA BIRAKIRSINIZ

    YanıtlaSil
  43. kilo almak önemli değil arkadaşlar önemli olan sigara illetinden kurtulmak ve ömür boyu bir daha içmemek bırak arkadaşlara helal olsun diyorum.Ömür boyu mutluluklar diliyorum

    YanıtlaSil
  44. selam olsun bu yazıları okuyan arkadaslarıma 2014 şubatın 5 ınde bıraktım 40 gune yaklasıyorum 70 kg dan 85 e cıktım ama sıkayetcı degılım bırakmak ısteyen arkadaslara kucuk ve etkılı bır tavsıye bır tane sıgara yakıp yarısına kadar ıcın sonra muslugun altında sıgaranın fıltresı ıslanmıcak sekılde ıslatın sonra tekrar alıp sıgarayı arka arkaya cekmeye calısın agzınıza acı ve tıksındırıcı oyle bır acı tat gelicek ki o an sıgayı atıp bırdaha dusunmek bıle ıstemıceksınız :) uygulamanızı şiddetle tavsıye ederım sıgarayı bıraktım ama yanımda 4 gun boyunca paketımı tasıdım hanı nede olsa elımın altında dayanamazsam bıtane yakarım dıye 4ncu gunden sonra paketde yuk olmaya basladı hala dolabımda oylece duruyor uzerındede 02.05.2014 hoşçakal :) yazıyo onunla dalga gecın bırı sıze sıgara uzattıgında yuzunuzde tedırgınlıkle hayır demeyın gulumseyerek hayır deyin 2 sn sonra aklınıdan soyle dıyorsunuz GENE BEN KAZANDIMM HAHAHAHAA sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  45. 3 Aylık program yaptım, bırakalı 13 gün oluyor. Bir defa kriz yaşamadım.. Sadece sigaranın 0.1 zifir olanına kadar duşürerek içtim.ilk günler zor oldu sonra 01.01.02 olan winston one denilen zehire başladım.. Bu durumda o sigaraya alıştım hatta daha sert olanlarını içemiyordum cok sert ve tatsız gelmeye başladı. size suan saman gibi gelen sigara bir sure sonra bana agır gelmeye başladı. sonra bir gün belirledim.. gece son sigaramı ictim sabah uyandım yemeğimi yedim.. ilk gün kaşındırdı ertesi gün herşey normale döndü.. 13 gündür hiç içmemiş gibiyim. sadece aklıma gelince su içiyorum. gırtlak ve ağzımı su ile temizliyorum. bu işlemi toplam 5/6 defa yaptım. heran sigara isteği uyanmıyor. diyebilirimki hiç başlamamış gibiyim.. dozajı düşürerek sigaranızı değiştirin. cok etkili. faydalı olabilirsem ne mutlu.

    YanıtlaSil
  46. bizde 2 gün oldu.nefesim açıldı.20 tl hala cebimde duruyor.cildime bi parlaklık geldi.yüzüm gülüyor.Allah razı olsun arkadaşımdan.

    YanıtlaSil
  47. bizde 2 gün oldu.nefesim açıldı.20 tl hala cebimde duruyor.cildime bi parlaklık geldi.yüzüm gülüyor.Allah razı olsun arkadaşımdan.

    YanıtlaSil
  48. Sigarayı bırakmak öyle hesaplı kitapla azaltaym yarın birakyim olmadî ertesi günlerle olacak iş değil! O biranda geliyor ve once beyninizde bitiriyorsunuz! Bana sigarayi biraktiran cümle diyordi ki; sen nelerden vazgeçtin biraktn bi sigaradan mi vazgecemiyceksin? Dedim! Ve o an beynmde sanki simsekler cakti elimdeki sigarayi attim ve hic canm dahi istemdi. Ilk sigarayi birakma girismm Bana gore imkansizdi... yanlis anlamayin birakmk degil birakmayi istemek :))

    YanıtlaSil
  49. Selamun aleyküm dostlar... Abiler ablalar kardeşler Vs... 17.02.2014 evet butarih benim yeniden doğuş tarihim... Bıraktım demiCem kurtuldum... Çokşükür bitirdim kafamda.. Ben bırakamam demeyin eğer gerçekten istiyor sanız bırakırsınız...kendi kendime dedimki ben bu dumanlamı doğdum? Hayır! Eeee neden budumanla öleyim! Sigara içmek zevk keyif sıkıntı giderici sakinleştirici değil aksine uyuşturucu... seni kendine köle eden seni perişan eden illet... Yahu allah aşkına söyleyin hanğiniz ağzınızdaki o iğrenç tattan memnun sunuz! hanginiz balgamınız dan memnun? Bırakamam düşüncesini silin... Ben bu pisliği bırakırım deyin biraz azimle çabayla inanın başaracak sınız... İlk günlerde biraz zorlasada inat edeceksininiz içmicem içmem savaşşıcam diceksiniz ve inanın başaracak sınız.. Zaten hayat zor birde sigarayla mahfetmeyelim... Hadi bugün kendine bi iyilik Yap ve at o elindeki illeti... Bırak artık kurtul ondan... Allah cümlemizin yardımcısı olsun saygılarımla selahattin bozkurt...

    YanıtlaSil
  50. Sigarasız bir hayat özgürlük

    YanıtlaSil
  51. 15 yıl içtim sigarayı.bıraktığımda onun beni içmiş olduğunu fark ettim.ilk 2 gün çok zor oldu ama kendime şart koymuştum ölsemde içmeyecektim..ve şu an aramıyorum bile.herkese tavsiyem kendinize sigaranın olmadığı bir yaşam seçin..terddüte girdiğiniz anda kaybedersiniz.kesin karar almalısınız.kendimden biliyorum.herkeze mutlu sağlıklı bir yaşam dilerim...

    YanıtlaSil
  52. Bende biraktim ama sunu bilinki birakmak deyil onemli olan bidaha baslamamktir cunku benim bu 5. Ensin1 yil icmeminstim .icinizde ki canavar olmuyo sadece uyuyor bir tek sigarayla geri uyaniyor utandirmayin canavari o 1 dal sigarayi icmeyin en yakininizi kaybetsenizde iyi gunler

    YanıtlaSil
  53. Selam bende biraktim ama ilk deil 5. sunu bilinki sigara icme istegi bi canavar ve bu canavar hic bi zaman olmuyor sadece uyutor 1 yil bilcmeseniz olmuyor uyuyor sadece i yuzden o canavari uyandiracak sigara illetini icmeyin bikereden bise olmaz demeyin mutlu saglicakla kalin.

    YanıtlaSil
  54. yaşım 18 ben de artık bırakıcam cilldimi çok cansız gösteriyo herke kızdıbana aileden Yaşın daha küçük filan diye 17 yaşımda başladım 1 sene dir içiyorum şimdi biraktım 2 günüm daha azıma vurmucam çok saçma bişe Ailemi Gelecegimi Saglıgımı Düşüncem Bundan sonra kimse umrumda deyil Naparsanız yapın ama Bırakın derim içtinizde ne oluyo ben içiyorum kendimi yorgun hissediyorum bıraktım bi enerji geldi mutluluk yüzüm parladı dudaklarım pembe oldu bu arada adım onur bırakın derim İçmeyin Zaten ha şimdi bırakıcaksınız ha sonra illaki bi gün bırakcaksınız ama geç olmadan daha kötü hastalıklara yakalanmadan bırakın derim nese benden bu kadar Beyni Olan İçmez ben içmiyorum Beyinsiz olanda bu illetti içmeye devam etsin ... ;)

    YanıtlaSil
  55. bırakalı 1.5 hafta oluyor ama sigara beyinde kendini savunmasını iyi biliyor ilk bıraktıgımız gün kü gibi kalmıyor akılda yavasca hafifletiyor kendini beyinde alıp içesim var herkezle kavga ettim sevgilimle ayrıldım demekkii nasipp Bİ TEK SİGARAYI BIRAKMAK DEGİL SEVGİLİYİDE BIRAKMAK LAZIMMIS :D

    YanıtlaSil
  56. sigara aklıma geldikce böyle yorumları okuyorum moral geliyor :D

    YanıtlaSil
  57. yasım 26 bende 13 yıldır sigara içenlerdendim 3 gün oldu bırakalı ama 3 gündür gözlerimde felaket bir ağrı var birde vücudumda titreme bunun sebebi nedir acaba İNŞAALLAH bir daha hiç içmem insanın kendine özgüveni artıyor yalan solemekten kurtuluyor toplum içine rahatca girebiliyor sorcaksınız sebep neydi diye: sebebi:1.ben namaz kılan birisiyim ve ALLAH'IN huzuruna hercıkışımda o agız kokukusuyla cıkıyorum üstüm başım cok pis kokuyor.Birde asıl haliyle haram oldunu öğrendim Mantıklı düşününce de gercekten ole ALLAH TEALA bize cok güzel bir vucut vermiş bu vücuda sahip cıkcamız yerde o vücudu tahrip ediyoruz gelin hep beraber cevremizdeki arkadaslara ailemize örnek olalım ve birdaha ne paramızı ne saglımızı zararından baska hiçbirseyini görmedigimiz o illet için terk etmeyelim banada dua edin İNŞAALLAH kardeslerim selamun aleyküm....

    YanıtlaSil
  58. 15 yıldır günde 1 paket sigara içierdim.bende sigarayı bırakalı tam 20 gün oldu.. Daha 2. günü kardiyolojıye gıdıp muayne oldum ınanılmaz göğüs ağrısı ve kol ağrısı yaşadım.Anksıyete teshısı kondu 20. gun oldu vücudumun sancılanmayan bölgesi kalmadı desem yerıdır.Mideme giren kramplar ayrı inşallah gecıcek diye ümid ediyorum..

    YanıtlaSil
  59. 5 senelik tiryakiydim birakali 5 ay oldu su an 23 yasindayim

    YanıtlaSil
  60. Ne guzel bir olaya vesile olmus bu blogu yazan kisi.butun birakanlar burda.Allah bir daha o mereti elimize almamamiz icin yar ve yardimcimiz olsun.

    YanıtlaSil
  61. bugün 6.günüm ve bu il denemem değil şunu biliyordum önceki deneyimlerimden sigara içiyorken nefret ettiniz ve bırakmak istediniz zaten hep bu istek vardır şunu aklınızdan çıkarmayın nikotin krizi size vururnca bırakma sebeplerinizin hepsi ürüyor inanın hibiri inandırıcı gelmiyor gözünüz sigaradan başka bişey görmüyor yok karar verdim kafamda bititrdim bunlar olayın ilerki aşaması ilk bir hafta inanın iradenizi sınayacaksınız ben gece ka kere uykudan boğulacakmışım gibi uyandım kendimi balkonda buldum dayanın sadece dayanın o an şunu bilinki sebepler ne olursa olsun dayanmalıyım bu acıların hepsi geçiyor ben ağlardım çok canım yanıyor diye evet canım yanardı başaramazsanız sakın üzülmeyin ünkü inanın her bırakma bir öncekinden daha kolay oluyor yapılamayacak birşey değil 72 saat sayın ve ondan sonrası inanın ok kolay ve unutmayın krizler başta aralıksız sonra giderek azalan seyir izliyor ve kriz anı 3 veya 5 dk sürüp geiyor o anı atlatın rahatlıyorsunuz inşallah hepimiz kurtuluruz bu iletten ben daha önce 9 ay bırakmıştım işte cahillik tek bir sigaranın dahi nüks etkisii bilmiyordum itim o sigarayı gerisi orap söküğü gibi geldi siz sakın imeyin deneme bile yapmayın merak etmeyin ne olur diye hayat deneme yanılma yöntemlerini kullanacak kadar basit değil söz konusu sizin ve sevdiklerinizin hayatı

    YanıtlaSil
  62. abartmayın bende bıraktım o kadar süslemeyin tamam iyi bişey anma nerdeyse gökyüzüne merdiven dayadım diyecekler var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aferin, sen abartma zirvede bırak.....

      Sil
    2. Madem abartılacak birşey değildi sen neden tüm yorumları okuma ihtiyacı içine giriyorsun :)

      Sil
    3. Ben sigarayı bırakmalı 3 gün oldu daha. Ve bu bana inanılmaz geliyor yılların tiryakisiyim. Ortaokul döneminde yani çocuk yaşta başladım. Yaş aldı başını geçti. Nice kanka dediğim arkadaşlarım el olup gitti ama sigaram beni terk etmedi. Verdiği rahatsızlıklar bir yandan. Üstelik uğruna ödediğim paralarda cabası. Ben sigara mazimi duygularımı burada dile dökersem destan olur. Bırakan kişiler abartmıyor inan gerçekten çok büyük bir iş başardı herkes kutlarım.

      Sil
    4. Bence sen abartma.. tekelcı misin ? İşlerin mi düştü ? HALA bu sayfada işin ne ?

      Sil
  63. Evet bende birakali 19 gün oldu.bu ilk değil.ama şunu tecrube edindim.her ne olursa olsun 1duman dahi olsa çekmemek lazım zira canavar tekrar uyanıyor sevdiklerinizi kaybetseniz bile
    baslamayin.çünkü sigara geri getirmiyor.birde günde 20 30 dakika yürümenin birakmada etkisi cok fazla.

    YanıtlaSil
  64. biraktik biraktik

    YanıtlaSil
  65. bu inat işidir inatlaşırsanız bırakırsınız

    YanıtlaSil
  66. bıraktım artık inşallah 35 yillik içiciğdim 4 gündür içmiyorum destek almamı ıstiyorlar bu işin doktoru yaşayandır bir birimize yardım edelim mevlüt demir 05354222240

    YanıtlaSil
  67. Esaret bitti..Yaşasın özgürlük..!

    YanıtlaSil
  68. Ben sigarayı bırakalı 32 gün oldu.Keşke bende kolaylık yaşasaydım ben hala sıkıntısını çekiyorum canım sigara içmek istemiyor ama kabızlık ve uyku bozuklukları,huzursuz bacak sendromu yaşıyorum Ramazandayız ve ben oruçlarımı tutarken çok zorlanıyorum çünkü tam uykumu alamadan tutuyorum.eğer şu an içen arkadaşlar okuyorsa lütfen geç olmadan bıraksın içme süresi uzadıkça bıraktıktan sora ki zorluklarda artıyor.Ben Rabbimin verdiği iradeyi ve aklı kullanarak bir daha içmeyeceğim inşaAllah 45 yaşımdayım ve 27 yıldır içiyordum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabizlik sorununu çözebildinizmi merak ettigim konu bu bendede ayni etkiyi yaratiyor melet

      Sil
    2. Sigarayı bırakınca kabızlık şikayetim1 kaç ay sürmüştü ama şu an geçti Bol bol su için ve kuru kayısı ve yürüyüş iyi gelecektir inşaAllah..ben böyle yaptım Haziran 17 de bırakmıştım 6 ayı bitirdim.Demek ki insan isteyince oluyormuş.Sadece ara ara nefes darlığım oluyor onunda zamanla geçeceğini söyledi doktorum

      Sil
    3. Çok şükür 8 ayımıda geride bıraktım 2 hafta sonra 9 ay olacak Artık daha kolay :)

      Sil
    4. bende sigara kullandim 8 sene yasim 23 3 ay evvel biraktim nefes darligi cekiyodum ama varla yok arasiydi simdi hastanelik oluyorum acaba sigarayi biraktigimdanmidir hic is yapasim gelmiyo bu durum gecer mi ne olur cevap yazin

      Sil
    5. bende sigara kullandim 8 sene yasim 23 3 ay evvel biraktim nefes darligi cekiyodum ama varla yok arasiydi simdi hastanelik oluyorum acaba sigarayi biraktigimdanmidir hic is yapasim gelmiyo bu durum gecer mi ne olur cevap yazin

      Sil
  69. 18 saaat oldu aşiri bas agrisi var normal mi ?

    YanıtlaSil
  70. 2 gun oldu birakali.önceleri bırakma Denemelerim olmuştu ama bu sefer durum farklı dış doktorum yasakladı 10 gün boyunca içme dedi.ben hayatımda yarim gün birakabilmis değilken 10 gün dedi doktor.daha 2nci gün........

    YanıtlaSil
  71. Sigarayı bırakalı bir seneyi geçirdim ama ne zaman dumanlı bir ortamda kalsam ertesi günü falan sıkıntı oluyo , dumanlı ortamlarda falan bulunmamak lazım , nikotinle ilgili kayıtları yeniden açıyor bi şekil fakat inat ettim bu insanın içinde yaşadığı bi savaş,

    YanıtlaSil
  72. SEKİZ GUN OLDU ABOOOOO COK ZOR

    YanıtlaSil
  73. Sigarayı henüz bırakmış arkadaşlar için uyarım şu ilk günler çok zor sadece istek açısından değil bi kere oksuruk nobetlerine hazır olun zira ciğerler bu şekilde temizlenecek ve bir süre hayatınız zorlaşacak. Asabiyet aşırı uyku hali yeme isteği sivilce basan bir cilt diş ve baş ağrısı bu durumu çekilmez kılacak va hatta bırakmadan önce daha sağlıklıydım acaba başlasam mı die duşuneceksiniz ama sakın bende öyle duşundum ama sivilcelerim 1 haftada baş ve diş ağrım 2 3 günde geçti geriye sadece oksuruk nobetlerim kaldı ki o da ilk gunlerdeki kdr berbat değil ve biliyorum ki ben bu savaşı kazandım saçlarımın dokulmesi durdu göz altı morluklarım artık yok (ki yıllardır hiçbirşey yok edemiyordu onları) cildim daha aydınlık dudak üstündeki o gölgeli bölge ışıl ışıl cilt tonum düzeldi dişlerim daha beyaz yatağa girdiğimde iğrenç kokmuyorum evim kahvehane gibi kokmuyor ve artık daha hızlı hareket edebiliyorum sadece pes etmeyin lütfen ilk günler ne kdr feciyse sonrasıda bin kat güzel oluyor. Kendinize bir iyilik yapın ve bırakın sigarayı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisi üşenmeden kıcınızı kaldırıyorsun

      Sil
  74. Sigarayi istedihim an birakabiliyorum benim sorunum kabizlik yardimci fikirlere ihtiyacim var

    YanıtlaSil
  75. Ben sigarayi tam 26 yil kullandim cok iyi arkadas olmustuk bu illetle...Simdi kavgaliyiz arkadasligimizi bozma karari aldim..5 gündür iyi bir icici olan ben sigara paketimi hic yanimdan ayirmayarak , sigaradan kopmaya calisiyorum.Özellikle birlikte sigara ictigim arkadaslarimdan simdilik uzak duruyorum cünkü hala kendimle kavgam bitmedi...Ama ben sigarayi yenecem..kararliyim

    YanıtlaSil
  76. Sigarayı bırakalı bi 40 gün olmuştur bıraktığım günden beri ağrımayan yerim yok belim elim ayaklar kaslar eklemler hele içerisi daha fena göğüs kafesi desen öksürsem kemeklerim kırılacakmiş gibi ağzımın içi ve dudak kenarları hafif yara sanki cüzamlı olmuşum gibi ten de ayrı telden çalıyor galiba bırakmak iyi Bi fikir değilmi ne içerken bundan daha iyiydim gerimi başlasam diye demeden edemiyor insan.... Şaka şakam evet hafif ten dediğiniz gibi ufak tefek sıkıntılar şimdilik var ve içmeyi bıraktığım günün ya 8 yada 9. günüydü sadece bir tane bir tane ondan sonra yine içmem dediğimi ve yenik düşerek o bir taneyi yakmam ile dumanı ya ıkı yada üç kez çektıkten sonra ben bunu nasıl içiyormuştum diyerek tekrardan o elimdeki sigarayı atmam bir oldu hatta olduğu gibi evdeki paketleri sigara içen bir ark verdim şimdi düşününce o arkadaşıma da aslında iyilik değil kötülük yaptığım....

    YanıtlaSil
  77. Sigarayi birakmak için insani gerçekten motive eden bir yazi tesekkurler :) .Umarim şimdide icmiyorsunuzdur

    YanıtlaSil
  78. Hic sigarayibnirakma dusuncesi yoktu aklimda doktora gitmistim kilcal damar catlamasi venoz yetmezligi varmis.denedim birakamadim.bigun.eşim capix diye bir ilaç getirdi nikotinsiz sigarayi birakma ilaci .iki haftalikti ben besinci gun baktigimda.sigaradan kokusundan tiksinir.olmusum.hayat varmis.agzimiz üstümuz leş gibi kokuyomus.hicbirseyrseye degilde cocuklarima verdigim rahatsizliga cokuzuluyorum.sizde bi sekilde birakin cok drgil 3 gun sabredin

    YanıtlaSil
  79. Bugün ikinci gün hadi hayırlısı

    YanıtlaSil
  80. Ben birakali 8 gün oldu ilk üç gün ağrı kesici ilaç içtim çünkü daha önce çok denediğim halde 3. günü atlatamiyordum ağrı kesiciler çok işe yaradı günde 2 tane aldim 8 saat ara ile 3.günden sonra ilaca ihtiyaç duymadım çok fazla su içtim,taze meyve suyu içtim .21 yıl hiç araliksiz günde 2 paket sigara içtim artık kendimden tiksiniyordum birakinca en güzel şey bu temizlik duygusu ve güzel kokular ve gerçekten o kadarda mutsuz insanlar degiliz sadace sigara bizi çok depresif yapiyor .Ölmeden önce tekrar normaliteyi yaşadığım için çok mutluyum hayat varmış.Ölmeden önce sizde deneyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde 12.günüm ama arada gelen krizler zorluyor,umarım yenik düşmem,Allah yardımcımız olsun..

      Sil
  81. 5 Şubatta bıraktım. 2 gün oldu. Tam 30 yıl içtim. Bırakma denemelerimde hep başarısız olmuştum. Ama bu sefer kötü yakaladım o şerefsizi. Kurtuluşu yok. İyi bir iş yapmış olmanın hazzını yaşıyor insan. Ve vücudunun kıymetini anlıyor. Anlatacak şey çok, belki bir gün daha uzun yazarım. Herkese selam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akadasim bende 34 yil ictim ben daha iki saattir biraktim iki saat bile birakmanin hazzini ve zaferini yasiyorum umarim sende bende bizde birakiriz bu zehiri basarilar

      Sil
  82. benimde 3. günüm hayatım çok değişti. Paket bitsin bırakırım yapmadım. direk paketi aldım içinden 1 tane aldım yarıya kadar içip attım paket hergün karşımda ama içmiyorum... kafada bitirceksin. iyi olarak tat ve koku alma iyileşti. nefes alıp verme süper birşeymiş. ama gel gelelim ki uyku uyunmuyor .heryerin uyuşuk,baş agrıyor. birşey yapasın gelmiyor Arkadaşlarınla buluşmaya gitmeyi çok istiyosun ama sigara içeceginden gidemiyosun . tuvalet alışkanlıgı değişiyor. sürekli hapşırık öksürük burun akıntısı.. artık yeter diyosun bukadar çile çekeceğine yak bitane ama gaza gelmeyin:) herkese tavsiyem kurtulun onla doğmadınız.. kendi kendinize 1 yıl sonra bugün bitane içeceğim deyin :)

    YanıtlaSil
  83. sigarani birakali 6 gun oldu .cok mutluyum .artik sabah uykudan kalkdigimda tukurmuyorum .cok rahatim .sigaraya verdiyim paraysa cebimde kaliyor ..sigarasiz hayat daha guzel..

    YanıtlaSil
  84. sıgarayı bırakalı 1.5ay oldu kalp krızı gecırdım anjıyo oldum pıslıgını o zaman anladım yas 56 cok pısmanım sımdı cok rahatım ama ıs ısten gectı

    YanıtlaSil
  85. 84 gün oldu tek şey söyleyebilirim gece yatarken rahat nefes alıyorum.

    YanıtlaSil
  86. Şu anda 5 haftalık gebeyim. Sigarayı gebe olduğumu öğrendiğim gün bıraktım. Bıraktığım ilk gün bir tane yakmayı denedim açıkçası ancak içimde çok fena bir vicdan azabı oluştu ve hemen söndürdüm. Daha sonraki günlerde öksürmeye başladım. Sonra balgam çıkarmaya. Ağzımdan çıkanları görünce sigara içerek kendime ne yaptığımı daha iyi anladım. Şu anda miğdem sigarayı ve kokusunu düşününce bulanıyor. Umarım hayatım boyunca bir daha hiç içmem.

    YanıtlaSil
  87. Sigarayı bırakalı 3 ay oldu.İlk lez dün 200 metreye yakın koştum. Bir anda nefes darlığım arttı ve yaklaşık 5 dakika sonra nefes almam daha da zorlaştı. Ertesi gün nefesim düzeldi fakat ciğerlerimin yırtılma olasılığından korkuyorum. Bu tarz bi sıkıntı yaşayan varmı? 1-2 kişiye daha sordum bu durumu ciğerlerin açılıyor dedi. Vucudumda ağrı hissi yok. Ama sanki tekrar nefesim daralacakmış gibi hissediyorum...
    NOT:
    SİGARA PİŞMANLIKTIR.
    Sigaraya başladığımda 16 yaşımdaydım 19 yaşımda bırakmak nasip oldu ELHAMDÜLİLLAH... Rabbim herkeslere nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  88. Bende bu aksam karar verdim.1 yıldır içiyorum 27 yaşındayım 2 ve 4 yaşında kızlarım var onlara ne büyük kötülük yaptığımı şimdi anlamaya başladım. Bademciklerim sistigi için üç gündür içemiyordum yakıp kokluyordum. ve bunu fırsat bilip bırakma kararı aldım. bırakınca oluşan öksürük ve balgam beni korkutsada kızlarım için bu karardan vazgeçmek istemiyorum inşallah basaririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kararin cok guzel. Insallah vazgecmezsin. Yilma! Icsen ne fayda ? 3 4 gun icinde alisiyorsun zaten. Canin sikildikca cocuklarina saril oyun oyna. Saglik li yasa

      Sil
  89. Merhabalar arkadaşlar yaşım 19 1 yıl kullandım bu illeti 28 gündür içmiyorum, aslında mutluyumda düşüncelerimden sigarayı atabilmiş değilim :( piskolejik savaş yaşıyorum zaten zayıf bir yapıya sahibim kilo alırım diye düşündüm daha da zayıfladım :( deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum...

    YanıtlaSil
  90. 17 yıldır içiyordum 10 gun oldu birakalı insallahda. Başlamam artık

    YanıtlaSil
  91. BENDE BAŞLIYCAM HİÇ İÇMEDİM İÇECEM

    YanıtlaSil
  92. Iyiki sizleri buldum arkadaslar.slm özgürlük. . 20 sene önce basladim.bir haftadır icmiyorum ..ve o zmandan beri hastayim.bas ağrısı kalp çarpıntı uykusuzluk balgam cigerlerim yaniyor.ben ne yapmışım kendime..sigaranin beni esir almasına asla izin vermiyor inşaallah sizede duaediyorum.sizde bana dua edin.zehire son..insaAllah...

    YanıtlaSil
  93. Iyiki sizleri buldum arkadaslar.slm özgürlük. . 20 sene önce basladim.bir haftadır icmiyorum ..ve o zmandan beri hastayim.bas ağrısı kalp çarpıntı uykusuzluk balgam cigerlerim yaniyor.ben ne yapmışım kendime..sigaranin beni esir almasına asla izin vermiyor inşaallah sizede duaediyorum.sizde bana dua edin.zehire son..insaAllah...

    YanıtlaSil
  94. MERHABA ARKADAŞLAR
    BENDE BUNDAN YAKLAŞIK 10 GÜN ÖNCE SIGARAYI BIRAKTIM.. BU İLLETİ 13 YIL GUNDE 1 PAKET DÜZENLİ İÇTİM .ECZACI OLDUGUM İÇİN BU KONUDA DAHA BİLİNÇLİYİM VE TECRUBELIYIM ASLINDA.. SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM. SIGARAYI BIRAKMAYA KARAR VEREN KİŞİ KESINLIKLE ILK 3 GUN COK ZORLANACAGINI BILMELI VE SABRETMELI KESINLIKLE IRADE DIORLAR AMA YALAN OYLE BISI YOK BILINCLI BIRAKIRSANIZ ''SIGARAYI BIRAKMAK COK KOLAY OLUR'' BEN ŞAYET ARTIK SIGARAYI BIRAKTIM DEMİYORUM SİGARA KULLANMIYORUM DİYORUM.. KENDIMIZI KANDIRIYORUZ COGU ZAMAN MUTLUYUM İÇİYORUM SİNİRLİYİM İÇİYORUM SIKILDIM İÇİYORUM HEYECANLIYIM İÇİYORUM.. AMA SIGARA KESINLIKLE SIZI DAHA FAZLA STRESE SOKUYOR MUTLULUGUNUZU YARIDA KESİYOR ASLINDA TAMAMEN PSIKOLOJIK BIR DURUM BUNA EMIN OLABILIRSINIZ. ANKARADA BI AVUSTURALYALI PROFESORUN KONFERANSINA KATILDIM.ADAM DİYOKI SIGARA VUCUDA 2 TURLU YAPISIR 1.CİSİ NIKOTIN ILE 2.CISI OTOMATIKLEŞME İLE YANI OTOMATIKLESME ŞUDUR ORNEGIN EN BUYUK ZEVKİM BALIK TUTARKEN SIGARA İÇMEKTIR DIOSUNUZ. BUGUN SIGARAYI BIRAKTINIZ VE ANCA 5 SENE SONRA BALIK TUTMAYA GITTINIZ 5 SENEDİR AGZINIZA SURMEDIGINIZ BELKIDE1.2.HATTA3. SENE GECTIKTEN SONRA HIC AKLINIZA GELMEYEN SIGARA O BALIK TUTTUGUNUZ AN INANILMAZ DERECEDE AKLINIZA GELECEK. BUNUN GECICI BIRSEY OLDUGUNU BILMEK SIZIN EN BUYUK KOZUNUZ OLACAK. BILINCLI BIRAKMAK DEDIGIM KESINLIKLE BUDUR. ILK 72 İLA 96 SAATI ATLATTINIZ ZAMAN NIKOTIN SAVASI DEGIL TAMAMEN PSKILOJIK SAVASINIZ BASLAYACAKTIR. EMIN OLUN NIKOTIN SAVASINDAN DAHA KOLAYDIR BU SAVAS. SIGARAYI BIRAKTIM DIYE ÖVÜNMELİSİNİZ CEVRENİZDEKİLERİN SEN BIRAKAMASSIN TEKRAR BASLARSIN DEMELERİNE KESINLIKLE KULAK ASMAYIN KENDILERI NIKOTINE YENIK DUSTUKLERI ICIN ACİZLİKLERİNDEN BUNU YAPIYORLAR. BUNA EMINIM. SABAHLARI UYANDIGINIZDA AGZINIZDA KOTU KOKU,PAS TADI OLMAMASI SUPER BIRSSEY İNANIN BIRAKTIKTAN SADECE 3-4 GUN SONRA NEFESINIZI UZUN UZUN ALABILMEK COK HOSUNUZA GIDECEK. SADECE SIGARA ICERKEN DOLDURDUGUNUZ ZAMANI CAYLA TESBIHLE NORMAL SEKERSIZ SAKIZLA DOLDURUN ARKADASLARINIZLA KONUSARAK DOLDURUN. ORNEGIN OGLE YEMEGINDEKI BOSLUKTA ICTIGINIZ SIGARA YERINE ARTIK GAZETE OKURARAK BIRILERIYLE KONUSARAK YADA SIGRAYYI BIRAKANLARIN YAZILARINI OKUYARAK GECIRIN COK FAYDASI VAR.. AYRAN İÇEBILIRSINIZ SIGARA ICME ISTEDIGINI KESIYOR SU KEZA OYLE KESKE BIRAKMASAYDIM DEMEYIN HIC BI ZAMAN AKSINE ÖVÜNÜN GURURLANIN MILYONLARCA INSANIN YAPAMADIGINI YAPTIM DEYIN KESINLIKLE COK DOGRU BISI BU SONUCTA.. CEVRENIZDEN SIZE GELEN DESTEKLER INANILMAZ MOTIVE EDER.. VE KESINLIKLE O HATAYI YAPMAYIN SIGARAYI NASILSA BIRAKTIM 1 SENE OLDU 3 SENE OLDU 5 SENE OLDU BI TANE ICSEM HIC BISI OLMAZ DEMEYIN SAKIN OLA BUTUN EMEKLERINIZ BOSA GIDER UNUTMAYIN. SIGARA ICME ISTEDI SADECE AKLINIZA GELTIKTEN 10 DAKIKA TAMAMEN AKLINIZDAN CIKACAKTIR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH KURTULURSUNUZ.. DEDIKLERIMI BEYNINIZE KAZIYIN OZET OLARAK. KRIZ GELDIGINDE GECECEGINI BILIN ILK 3 GÜNDEN SONRA GORECEKSINIZKI ARTIK CANINIZ SIGARA ISTEMIYCEK AMA PSIKOLOJIK OLARAK ALISKANLIK YAPTIGIMIZ O ANLARDA ZORLANACAKSINIZ VE COK KISA SUREDE GECECEKTIR.. IYIKI ICIYORUM DİYEN BIRINI GORDUNUZMU??? IYIKI BIRAKTIM DİYEN COGU KISIYI GORMUSSUNUZDUR AMA :) KALIN SAGLICAKLA

    YanıtlaSil
  95. MERHABA ARKADAŞLAR
    BENDE BUNDAN YAKLAŞIK 10 GÜN ÖNCE SIGARAYI BIRAKTIM.. BU İLLETİ 13 YIL GUNDE 1 PAKET DÜZENLİ İÇTİM .ECZACI OLDUGUM İÇİN BU KONUDA DAHA BİLİNÇLİYİM VE TECRUBELIYIM ASLINDA.. SİZİ BİLGİLENDİRMEK İSTİYORUM. SIGARAYI BIRAKMAYA KARAR VEREN KİŞİ KESINLIKLE ILK 3 GUN COK ZORLANACAGINI BILMELI VE SABRETMELI KESINLIKLE IRADE DIORLAR AMA YALAN OYLE BISI YOK BILINCLI BIRAKIRSANIZ ''SIGARAYI BIRAKMAK COK KOLAY OLUR'' BEN ŞAYET ARTIK SIGARAYI BIRAKTIM DEMİYORUM SİGARA KULLANMIYORUM DİYORUM.. KENDIMIZI KANDIRIYORUZ COGU ZAMAN MUTLUYUM İÇİYORUM SİNİRLİYİM İÇİYORUM SIKILDIM İÇİYORUM HEYECANLIYIM İÇİYORUM.. AMA SIGARA KESINLIKLE SIZI DAHA FAZLA STRESE SOKUYOR MUTLULUGUNUZU YARIDA KESİYOR ASLINDA TAMAMEN PSIKOLOJIK BIR DURUM BUNA EMIN OLABILIRSINIZ. ANKARADA BI AVUSTURALYALI PROFESORUN KONFERANSINA KATILDIM.ADAM DİYOKI SIGARA VUCUDA 2 TURLU YAPISIR 1.CİSİ NIKOTIN ILE 2.CISI OTOMATIKLEŞME İLE YANI OTOMATIKLESME ŞUDUR ORNEGIN EN BUYUK ZEVKİM BALIK TUTARKEN SIGARA İÇMEKTIR DIOSUNUZ. BUGUN SIGARAYI BIRAKTINIZ VE ANCA 5 SENE SONRA BALIK TUTMAYA GITTINIZ 5 SENEDİR AGZINIZA SURMEDIGINIZ BELKIDE1.2.HATTA3. SENE GECTIKTEN SONRA HIC AKLINIZA GELMEYEN SIGARA O BALIK TUTTUGUNUZ AN INANILMAZ DERECEDE AKLINIZA GELECEK. BUNUN GECICI BIRSEY OLDUGUNU BILMEK SIZIN EN BUYUK KOZUNUZ OLACAK. BILINCLI BIRAKMAK DEDIGIM KESINLIKLE BUDUR. ILK 72 İLA 96 SAATI ATLATTINIZ ZAMAN NIKOTIN SAVASI DEGIL TAMAMEN PSKILOJIK SAVASINIZ BASLAYACAKTIR. EMIN OLUN NIKOTIN SAVASINDAN DAHA KOLAYDIR BU SAVAS. SIGARAYI BIRAKTIM DIYE ÖVÜNMELİSİNİZ CEVRENİZDEKİLERİN SEN BIRAKAMASSIN TEKRAR BASLARSIN DEMELERİNE KESINLIKLE KULAK ASMAYIN KENDILERI NIKOTINE YENIK DUSTUKLERI ICIN ACİZLİKLERİNDEN BUNU YAPIYORLAR. BUNA EMINIM. SABAHLARI UYANDIGINIZDA AGZINIZDA KOTU KOKU,PAS TADI OLMAMASI SUPER BIRSSEY İNANIN BIRAKTIKTAN SADECE 3-4 GUN SONRA NEFESINIZI UZUN UZUN ALABILMEK COK HOSUNUZA GIDECEK. SADECE SIGARA ICERKEN DOLDURDUGUNUZ ZAMANI CAYLA TESBIHLE NORMAL SEKERSIZ SAKIZLA DOLDURUN ARKADASLARINIZLA KONUSARAK DOLDURUN. ORNEGIN OGLE YEMEGINDEKI BOSLUKTA ICTIGINIZ SIGARA YERINE ARTIK GAZETE OKURARAK BIRILERIYLE KONUSARAK YADA SIGRAYYI BIRAKANLARIN YAZILARINI OKUYARAK GECIRIN COK FAYDASI VAR.. AYRAN İÇEBILIRSINIZ SIGARA ICME ISTEDIGINI KESIYOR SU KEZA OYLE KESKE BIRAKMASAYDIM DEMEYIN HIC BI ZAMAN AKSINE ÖVÜNÜN GURURLANIN MILYONLARCA INSANIN YAPAMADIGINI YAPTIM DEYIN KESINLIKLE COK DOGRU BISI BU SONUCTA.. CEVRENIZDEN SIZE GELEN DESTEKLER INANILMAZ MOTIVE EDER.. VE KESINLIKLE O HATAYI YAPMAYIN SIGARAYI NASILSA BIRAKTIM 1 SENE OLDU 3 SENE OLDU 5 SENE OLDU BI TANE ICSEM HIC BISI OLMAZ DEMEYIN SAKIN OLA BUTUN EMEKLERINIZ BOSA GIDER UNUTMAYIN. SIGARA ICME ISTEDI SADECE AKLINIZA GELTIKTEN 10 DAKIKA TAMAMEN AKLINIZDAN CIKACAKTIR ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN INSALLAH KURTULURSUNUZ.. DEDIKLERIMI BEYNINIZE KAZIYIN OZET OLARAK. KRIZ GELDIGINDE GECECEGINI BILIN ILK 3 GÜNDEN SONRA GORECEKSINIZKI ARTIK CANINIZ SIGARA ISTEMIYCEK AMA PSIKOLOJIK OLARAK ALISKANLIK YAPTIGIMIZ O ANLARDA ZORLANACAKSINIZ VE COK KISA SUREDE GECECEKTIR.. IYIKI ICIYORUM DİYEN BIRINI GORDUNUZMU??? IYIKI BIRAKTIM DİYEN COGU KISIYI GORMUSSUNUZDUR AMA :) KALIN SAGLICAKLA

    YanıtlaSil
  96. Bende 6 hafta önce biraktim.Paket aldim hala icmedim.kül tablalarini yikamadim gidip gelip kokladim.Nefesim acildi kendimi cok temiz hissediyorum.Birakinca öksürük balgam olmadi bende icerken öksürügüm vardi sigarayi birakinca öksürük kesildi.Cok zorluk cekiliyor ama insanin basaramayacagi birsey yok bence yeterki istesin.Hadi hem kendinize hemde sizi sevenlere iyilik edin sigarayi birakin ic ic önü yok sonu yokki hep bir yerimden kötü hastalik cikacak korkusuyla yasiyor icenler.Tütünün esiri olmayin.Sigarasiz hava solumaniz dilegiyle..

    YanıtlaSil
  97. sabır ve kararlılık çok önemli bende 13 gündür içmiyorum ben aşırı bir tiryakiyim içme isteğiniz olduğunda hem kararınızı hemde iradenizi tekrar gözden geçirip sigaranın zararları ile ilgili görsel ve yazılı paylaşımlara göz atıp bir nevi kendinizi frenleyebilirsiniz..

    YanıtlaSil
  98. 12.12.2015 saat 12:00 da biraktim ve 18 yillik iciciyim.11 gun bitti ve simdilik bi sikinti yok.insallah o bir tek dal sigarayi icmetecegim.Allah birakmak isteyen herkesin yardimcisi olsun.

    YanıtlaSil
  99. 16 yaşında başladım 30 yaşıma kadar içtim, youtube da allen car yöntemini izleyerek, ve de kendime bırakmak için önemli bir sebep bularak bırakmıştım.. İlk 3 gün falan aşırı zor geçiyor hatta ben zorluğu matematikteki karesiyle orantılıyorum , ilk gün 1 birim zor , ikinci gün 4 birim , üçüncü günse 9 birim .. Sonra alışır gibi olurken 1. Hafta 2. Hafta , 1. Ay sendromları oluyor, ilk aydan sonra unutursun demelerine karşın uzun bir süre içme isteğim oluyodu , sonra sanıyorum 3. 4. Aydan sonra artık iyice unutmuştum sigara işini, mesela bigün 4 saat falan havalimanında bekledim, hiç canım istemedi ve şükrettim şimdi 40 sefer içeri gir çık yapardım dedim.. 6 ay dolmaya yakın bir arkadaş içerken versene bi tane dedim , sonra arkadaştan ayrılıp tek satıcılardan bi tane daha aldım , elimde sigara çok garip bir histi inanamıyodum kendime , yok ben ne tekrar içicem derken zokayı yutmuştuk ve anlıycağınız başladım tekrar...

    Dedim demekki daha benim zamanın gelmemiş, bir müddet dedim inatlaşmıycam bunla devam ettim içmeye.. Geçenlerde sadece nargile içicem diyerek yola çıktım bu seferde hergün nargile hatta günde 2 nargile içtiğim günler oldu, sonra tekrar sigaraya döndüm.. İşten yıllık izinde olduğum dönemde hergün eve bıraktım paketi attım diyerek geldim ama hep hüsran , sonuçta 10. Denemem de falan oldu ve yaklaşık 2 aydır içmiyorum ve çok daha bilinçli bakıyorum , şu içimdeki 2 tane beyaz naif organı kirletmenin lüzumu yok diye bakıyorum,,, ayrıca dişleri beyazlatmam da epwy bi faydalı oldu, dişçim şuan dişlerini beyaz bi tshirt gibi düşün içersen acayip kirlenir dedi, az önce dediğim matematikteki karesi kuralını falan yine yaşadı , tek göz açık tek göz yarım gezdim. Kendimi yolunmuş tavuk gibi hissettim falan derken şuan çok rahattım , umarım isteyen herkes benim gibi başarılı olur

    YanıtlaSil
  100. Paylaşımınız için teşekkürler.Bende bırakalı iki bucuk ay olacak.Sanırım bende her bırakan gibi google araştırması başladı.Sigarayı bırakınca çok yemeye başladım.6 kilo aldım.Nefes almam bıraktigim an düzeldi.Hic öksürük kalmadi abartmiyorum öksürmeye calışsamda öksüremiyorum.Ben ikinci kez yazıyorum ilki yayınlanmadı belki bu yayınlanır.Ben bırakamam demeyin mutlaka deneyiz basarisiz olsanız dahi tekrar tekrar deneyin.Sigara sizi yenmeden sizi onu yenin.Saglıcakla vede sigarasız kalın..

    YanıtlaSil
  101. Paylaşımınız için teşekkürler.Bende bırakalı iki bucuk ay olacak.Sanırım bende her bırakan gibi google araştırması başladı.Sigarayı bırakınca çok yemeye başladım.6 kilo aldım.Nefes almam bıraktigim an düzeldi.Hic öksürük kalmadi abartmiyorum öksürmeye calışsamda öksüremiyorum.Ben ikinci kez yazıyorum ilki yayınlanmadı belki bu yayınlanır.Ben bırakamam demeyin mutlaka deneyiz basarisiz olsanız dahi tekrar tekrar deneyin.Sigara sizi yenmeden sizi onu yenin.Saglıcakla vede sigarasız kalın..

    YanıtlaSil
  102. Paylaşımınız için teşekkürler.Bende bırakalı iki bucuk ay olacak.Sanırım bende her bırakan gibi google araştırması başladı.Sigarayı bırakınca çok yemeye başladım.6 kilo aldım.Nefes almam bıraktigim an düzeldi.Hic öksürük kalmadi abartmiyorum öksürmeye calışsamda öksüremiyorum.Ben ikinci kez yazıyorum ilki yayınlanmadı belki bu yayınlanır.Ben bırakamam demeyin mutlaka deneyiz basarisiz olsanız dahi tekrar tekrar deneyin.Sigara sizi yenmeden sizi onu yenin.Saglıcakla vede sigarasız kalın..

    YanıtlaSil
  103. ben sevgilime soz verdim ve sigarayi biraktim. 4 gundur icmiyorum. bence en guzel sebep benimki.' :) byby

    YanıtlaSil
  104. Arkadaşlar ben Campiks diye bir ilacla bıraktım .rahat oldu. 25senelik günde 2 paket. Ben ilacı yazilandan farklı kullandım.biraz kendimi zorladım .ve ilaç günlük 2 doz idi ben 3doza çıkardım. Ve başarılı oldum.sinirlenmeyi ortadan kaldırıyor. Ama 40 gün sonra yeniden başladım .Nasıl olsa bırakıyorum diye. Altı ay sonra yeniden bırakmak üzereyim. Çocuk oyuncağı oldu benim için. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  105. Bende 1 hafta oldu birakalı 20 senedir her gün içtim şişkinlik bendede oldu yarim çay bardağı suyun içine. İki çay kaşığı soda karıştırıp. Yemeklerden sonra için çok faydası var

    YanıtlaSil
  106. Merhaba.Tam 25 sene sigara içtim;son 5 senesi günde 4 pakete çıkmıştı.Bırakmaya karar verdim ve bıraktım.bir yılı aşkın zamandır içmiyorum.Sivilce sorunum olmadı,kabızlık veya uykusuzluk sorunum da.Kilo da almadım.Sinirlenmek gibi bir durumla da karşılaşmadım.Sadece balgam sıkıntım oldu sonra o da geçti.bırakmak hayata tutunmakmış.

    YanıtlaSil
  107. Merhabalar..Ben de bugün bıraktım. Bundan önce milyon kez denemek istedim ama bi sigara görsem hemen tekrar aldım içtim. Bırakmak gerekli tabi...Cevremde sigaradan ölen 3 yakın arkadaşım oldu..Üçü de sigaranın zararını inkar ettiler ve seviyorum ne yapayım dediler..Ben ise hep nefret ederek içtim..İnsan 25 yıl nefretle ve korku ile içer mi?? Her gece yatağa girdiğimde kendime bu yaptığım kötülük için ağlıyorum. Bir kez verilen yaşam şansımı kötüye kullandığım ve ölüm riskini taşıdığımiçin çok ama çok üzülüyorum. Bırakayım dediğim de hep olan oldu artık ne fayda deyip bırakamıyorum....Ama bugün bu siteyi keşfettim ve hergün yazmaya karar verdim. 21 gün her gün yazacağım..Başarmak istiyorum..Evlatlarımın evlendiğini görmek istiyorum..Onları annesiz öksüz bırakmak istemiyorum..Başları sıkıştığında yanlarında olmak istiyorumm...Allahım bana güç ver...Siz de yardım edin...Bu kez dönüş olmasın....

    YanıtlaSil
  108. bende bugün bıraktım...21gün boyunca size her gün yazacağım.Allah'ım yardım et....

    YanıtlaSil
  109. Merhabalar..Ben de bugün bıraktım. Bundan önce milyon kez denemek istedim ama bi sigara görsem hemen tekrar aldım içtim. Bırakmak gerekli tabi...Cevremde sigaradan ölen 3 yakın arkadaşım oldu..Üçü de sigaranın zararını inkar ettiler ve seviyorum ne yapayım dediler..Ben ise hep nefret ederek içtim..İnsan 25 yıl nefretle ve korku ile içer mi?? Her gece yatağa girdiğimde kendime bu yaptığım kötülük için ağlıyorum. Bir kez verilen yaşam şansımı kötüye kullandığım ve ölüm riskini taşıdığımiçin çok ama çok üzülüyorum. Bırakayım dediğim de hep olan oldu artık ne fayda deyip bırakamıyorum....Ama bugün bu siteyi keşfettim ve hergün yazmaya karar verdim. 21 gün her gün yazacağım..Başarmak istiyorum..Evlatlarımın evlendiğini görmek istiyorum..Onları annesiz öksüz bırakmak istemiyorum..Başları sıkıştığında yanlarında olmak istiyorumm...Allahım bana güç ver...Siz de yardım edin...Bu kez dönüş olmasın....

    YanıtlaSil
  110. Ben de 3ay oldu sigarayı birakali şu ana kadar hic aklımın ucundan bile gecmedi tekrar baslamak sigaranin insan vicuduna verdigi zarar saymakla bitmez yaş ilerledikçe zararını belli eder cevremde tanidigim o kadar cok insan varki girtlak kansari onlar gibi olmamak icin sigarayi biraktim

    YanıtlaSil
  111. Sigara sinsi bir düsmandir,gafil avlanmayin,sakin oyle hemen biraktim demeyin bu uzun bi surec 6 ay dikkat edin ancak 1 yil sonra biraktim diyebilirsiniz.cok kez ara vardim 1 ay 3 ay ve en fazla 8 ay.sigarayi birakmak bu dunyada insanin kendine yapacagi en buyuk iyilik.

    YanıtlaSil
  112. Sigara sinsi bir düsmandir,gafil avlanmayin,sakin oyle hemen biraktim demeyin bu uzun bi surec 6 ay dikkat edin ancak 1 yil sonra biraktim diyebilirsiniz.cok kez ara vardim 1 ay 3 ay ve en fazla 8 ay.sigarayi birakmak bu dunyada insanin kendine yapacagi en buyuk iyilik.

    YanıtlaSil
  113. merhaba bende 14 gün önce bıraktım çok zor bir süreç geçiriyorum fakat asla başaramam dediğim bir düşmandan kurtulmanın verdiği mutluluğu gururu yaşıyorum 20 yıl içtim ve severek ayrıldık biz malesefki :) bana verdiği maddi manevi zarar bana ondan vaz geçmem gerektiğini hissettirdi 3 gün düşündüm ve son gece sabaha kadar düşündüm ve o anda dedimki yeter sabah kalkınca sigarasız hayata güne başladım bir daha asla hayatıma girmicek o illet ALLAH herkesi kurtarsın kendinize güvenin ve bırakın.

    YanıtlaSil
  114. Ben de bırakalı 2 saat oldu, cok mutluyum ağzım daki koku duruyor koku da anlamıyorum cigerlerim halen beton gibi umarım 3. Saatte bu etkiler düzelir.

    YanıtlaSil
  115. 20 yıldır sigara kullanıyordum son 5 yıldır 2 paket e çıkmıştı nikotin az diye kent white felan kullanıp kendimi kandırdım 2 tane kızım var çok iyi üzülüyordum ama bahane bulamıyordum iş stres vs kaç kere hastane köşelerinde aldım soluğu çarpıntı ritim bozukluğu vs... Tabi oksijeni tuttuğundan vs bir sebebide saçların erken dökülmesi bu vesile ile saç ektirmeye karar verdim operasyon öncesi en büyük korkum 6-7 saat boyunca sigara içmeyecek olmam olduğundan ard arda 10 sigara içmişimdir abartısız ... okadar sigara içtiğim için anasteji de zor oluyor tabi :) o kadar iğneyi yiyince aklım başıma geldi biraz operasyon dan çıkınca sersem gibi oldum ve işe güce 1 hafta ara vermeye karar verdim stresden uzak durmak adına ilk gün saç ekimi acısı felan derken kaynadı 2. Gün zorladı 3 dahada fazla ama sonrasında İNŞALLAH git gide azalmaya başladı inanın bana hep diyordum kendi adıma ben bırakabilirsem herkes bırakır diye ben çok severek içen biriydim gerçekten naçizane kendinişimizi yaptığımızdan toplantım da olsa yurt içi yurt dışı sırf sigaradan mütevellit yarıda kesmişliğim çoktur toplantıları :) abartmıyorum sadece durumunu anlamanız adına herkese selam ve dua ile birbirimize dua edelim birdaha başlamamak adına ve tüm bu illete bulaşmış arkadaşlara

    YanıtlaSil
  116. Bende 33 yıllık tiryskiyim 17 gündür bıraktım zorlanmıyorum ilk 3 gün zor sonrası kolay Allah herkese nasip etsin bırakmasını u

    YanıtlaSil
  117. Ben sigarayi birakali 10 gun oldu. Ve bir gece sigara icerken mesaj atti. "Bitti" dedi.. Neyin bittigini sordum. Tabi aniden gelen bi 'Bitti' mesaji oncelimle cevabi alana kadar korktum. 3 senelik bi iliski ve ortada bi soz var. Bu gece sigara sondu dedi. Unutmustum gercekten. Hic caktirmadan,tamam o zaman bitti gitti dedim ve tam bu gun 10 gun oldu. Su an bunu yazarken gayet rahatim. Ickili ve sigara icilen bi ortam da saatlerce durdum. Aklima bile gelmedi. Ve gelmiyor da. Sigaradan tiksindim. Bu yaziyi okuyan ve hala sigara icmeye devam eden arkadasim. Harekete gec ve sevdigin veya sevdiklerin icin birak. Icsek te icmesek te olecegiz dusubcesini bi kenara at. Saglik li yasa 👍

    YanıtlaSil
  118. yasim 53 45 yildir sigara iciyorum once kolestrol ardindan yuksek tansiyon ardindan seker hastaligi basladi inci gibi dislerimden eser yok bu sabah yanlizca 5 adet sigarayi ard arda ictim ve kararimi verdim 1.saat 40 dakika oldu cok uzun bir sure deil ama benim icin mukemmel ve dahada agzima surmeyecem benim icin hic bir zaman gec deil 3 cocuk sahibiyim 17 yasindaki kizimin sigara icmesini gorunce sok oldum ve kizimla konustum bana verdigi cevap dahada sok etti benden etkilenim benim paketimden yararlandigini soyleyince bu sigara illetinden kurtulmaya karar verdim lutfen elinizden geldigince birakmaya calisin ve bence basarili olursunuz bir haftam dolunca yeniden sizlerle paylasacam sigara sonrasi ni herkese basari diliyorum

    YanıtlaSil
  119. Paylaşımınızı ben de çok beğendim , teşekkürler.

    YanıtlaSil
  120. Ben hastalık sebebiyle bıraktım bugün tam iki hafta oldu vücudum her zaman istemiyor ama içen birilerini görünce çok zorlanıyorum tavsiyem etrafınızdaki sigara kullanan arkadaşlardan veya hatırlatan her şeyden bırakma döneminde uzak durmanız yoksa insanın gözü dönebiliyor.

    YanıtlaSil
  121. Bende bırakalı 6 ay oldu ancak cildimde ki sivilceler hala geçmedi. İlk zamanlarda hiç zorlanmadım krize girmedim ama bu aralar canım çok içmek istiyor. 15 yıl içtim sigarayı ve bir ansa ani bir kararla bıraktım hiç bir sıkıntım yoktu aslında. Sadece çoocuklarım için. Günde 1 pakete yakın içiyordum. Ama bırakınca bende hiç öksürük olmadı bu normalmi acaba balgam sökmedim hiç. Eşimde bıraktı aynı ansa onda da öksürük olmadı hiç. Hatta onda sivilce de olmadı. Benim birde midem çok yanıyor. 6 ay oldu hala her akşam midem yanıyor ama son 1 aydır azaldı. Sivilceleri hiç sormayın suratım haritaya döndü. Yeniden başlamayı düşünmeye başlamıştım. Ama burda yazılanları okuyunca moral oldu. Asla başlamam. Allah herkese nasip etsin bu özgürlüğü.

    YanıtlaSil
  122. Bende bırakalı 6 ay oldu ancak cildimde ki sivilceler hala geçmedi. İlk zamanlarda hiç zorlanmadım krize girmedim ama bu aralar canım çok içmek istiyor. 15 yıl içtim sigarayı ve bir ansa ani bir kararla bıraktım hiç bir sıkıntım yoktu aslında. Sadece çoocuklarım için. Günde 1 pakete yakın içiyordum. Ama bırakınca bende hiç öksürük olmadı bu normalmi acaba balgam sökmedim hiç. Eşimde bıraktı aynı ansa onda da öksürük olmadı hiç. Hatta onda sivilce de olmadı. Benim birde midem çok yanıyor. 6 ay oldu hala her akşam midem yanıyor ama son 1 aydır azaldı. Sivilceleri hiç sormayın suratım haritaya döndü. Yeniden başlamayı düşünmeye başlamıştım. Ama burda yazılanları okuyunca moral oldu. Asla başlamam. Allah herkese nasip etsin bu özgürlüğü.

    YanıtlaSil
  123. kısır döndü :) Did you mean : kısır döngü

    YanıtlaSil
  124. Arkadaslar ben 6 gundur biraktim biraz zorlandim sigaradan dolayi kilo alamiyorum dige kafama koymusdum birakacagimi ama bitürlü olmuyodu bir senedir diyorum yarindan itibaren içmeyecegim ama yarin oluyodu yine içiyodum.bunu cök istiyorsum ama basaramiyordum. Icten isteyince oluyor gercektende sonda.birgun bir sabah ictim kendime bidaha icmicem soylemeden biraktim allaha sukur.beynim tazelendi resmen kendimi daha canli hiss ediyorum su 6 gundur.sigara gordugum zamanda ona seni sonunda yendim diyorum :) ama bazen basim donuyo gibi oluyo tansiyonum iner gibi gecer heralde oda.en guzel hayat sigarasiz hayat

    YanıtlaSil
  125. Arkadaslar ben 6 gundur biraktim biraz zorlandim sigaradan dolayi kilo alamiyorum dige kafama koymusdum birakacagimi ama bitürlü olmuyodu bir senedir diyorum yarindan itibaren içmeyecegim ama yarin oluyodu yine içiyodum.bunu cök istiyorsum ama basaramiyordum. Icten isteyince oluyor gercektende sonda.birgun bir sabah ictim kendime bidaha icmicem soylemeden biraktim allaha sukur.beynim tazelendi resmen kendimi daha canli hiss ediyorum su 6 gundur.sigara gordugum zamanda ona seni sonunda yendim diyorum :) ama bazen basim donuyo gibi oluyo tansiyonum iner gibi gecer heralde oda.en guzel hayat sigarasiz hayat

    YanıtlaSil
  126. 37 yıl günde 2 paket içiyordum ve bıraktım 2 ay oldu :)))

    YanıtlaSil
  127. merhabalar ismim nezih ERÖZEL ben sigarayı bırakalı tam olarak 7 ay oldu ve ben günde 3 yada 4 paket sigara içiyordum ve bir gece saat 11 civarında birden nefes alamadım ve bu yaklaşık yarım dakika sürdü ve sonra çok zor olarak nefes alabilmeye başladım. O gece o an için artık tamam benim vaktim geldi diye düşündüm ve çok fazla nefes alma çabası göstererek zor da olsa yaklaşık 30 yada 40 saniye sonra tekrar nefes alabilmiştim ve o gece sigara benim içinbitmiştir diyerek içmemeye karar verdim...Bunun ardından 2 hafta sonra nefes almam yüzde elli daha zorlaşmaya başladı ve bu bir ay sürdü sonra nefes alışlarım düzene girdi öksürük kalmadı daha dinç ve sağlıklı olmaya başladım yiyeceklerin tadını kokusunu çok daha iyi almaya başladım ve bu süreçte 7 ay içinde ortalama 15 kilo aldım. Sigara içerken 57 kilo idim ve şu an 72 kilo oldum bunun yanı sıra vücudumda sanırım fazla protein depolanmaya başladı ve gece kaşıntıları yaşamaya başladım bunun için de HİTRİZİN isimli bir hap kullanıyorum bu hap kaşıntıyı önlüyor fakat bu kaşıntı ve kilo almalarım nereye kadar devam edecek bilemiyorum ve asıl merak ettiğim aniden sigara bırakmak insan metabolizmasında kötü sonuçlar doğuracak dengesizlikler yapıyormu bunu bilemiyorum bunun yanı sıra herkesin her şartta ve koşulda sigara kullanmaması kullanmasından çok daha iyidir herkeze selamlar hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  128. merhabalar benim ismim NEZİH ERÖZEL ben sigarayı bırakalı tam 7 ay oldu 7 ay önce bir gece yarısı birden nefes alamaz oldum yani nefesim tamamen kesildi ve o gece tamam herşey buraka kadarmış diye düşündüğümü çok net hatırlıyorum ve yaklaşık 30 yada 40 saniye kadar ben devamlı olarak nefes almaya çabalarken çok az da olsa tekrar nefes alabildim ve bir kaç dakika sonra normale döndüm ve o akşam o yaşadıklarımdan sonra sigara benim için bu gece bitmiştir diyerek tamamen bıraktım ve ben günde en az 3 paket sigara içiyordum adeta içmiyor sigarayı yiyordum da diyebiliriz. şu an tam 7 ay oldu ve sigarayı bıraktıktan ilk 2 hafta sonra vücudum normale dönmeye başladı nefes almam kolaylaştıo öksürükler bitti tat ve koku almam çok fazla arttı fakat nefes almalarım yani rutin nefes almalarım yüzde elli zorlaşmaya başladı ve ararşırınca bunun normal olduğunu ve bir süreç olduğunu öğrendim ce öyle de oldu 1 ay içinde nefesim de normale döndü ve şimdilerde olan şey 57 kilo idim ve 15 kilo alarak 72 kilo oldum ve bunun yanı sıra gece kaşıntıları başladı ve bunun nedeni de fazla protein depoladığımdan diye düşünüyorum ...daha sonra HİTRİZİN isimli bir hap aldım eczaneden ve bu hap kaşıntıyı önledi fakat benim asıl merak ettiğim .. uzun zaman ve çok sigara için biri aniden sigarayı bırakınca metabolizmada düzelmesi olanaksız tahribatlar oluyormu yani yıllardır aldığımız bir zehri birden kestiğimizde vücudumuz akciğer kan dolaşımı ve solunum yolları düzene girerken başka bir yerler bu ani değişiklik ile ne yapacağını şaşırıp vücutta kalıcı hasarlar verecek bir bozukluğa sebep olurmu? ve her şeye rağmen sigarayı herkesin bırakması dileği ile selamlar hoşçakalın...

    YanıtlaSil
  129. ben tam 25 yil ictim ve su an biraqkali 10 gun oldu keske hic ismeseymisim bu nahaleti kendime eziyet etmisim butun yiyeceklerden mahrum kalmisim cunku bir seyden tad alamiyorsunki sabah sigara kaveyle basilyordum gune simdi fark ediyorum hayatimizda cok sey gorurmus hic bir sey icin gec deyil birakin arkadaslar saglikli yasam icin sigaraya hayir

    YanıtlaSil
  130. Eski güzel bi abimiz vardı üst katımızda, İncibaba'ydı lakabı babayiğitdi..
    Ben arkadaşlar 2002 de başladım ve hergün uyuşturucu alkol içerdim, 2,3 paket içerdim sigarayı onsuz olamazdım yemekten önce sonra, tuvalete girerken, sabah uyanınca, çay gelince otobüsden inince havuzdan çıkınca , kavga edince, gülünce üzülünce, hep içerdim vs. vs .vs ulan bi baktım ben sigarasız yapamam, onsuz olamam ben sigarasız boş beleş bi adamım lan sigara olmasa sahi ben napacaktım ?
    Derken...İnci baba hastaneye gider gelirdi yavaş yavaş,
    bigün değnek almış öyle giderken gördüm arada 2.kat bizim ev 3. onların çıkarken sanyelye koyarım çay koyardım annem ablam o sohbet ederdik çok kral çok merahemetli bi insandı, akciger kanseri 4. evre oldugunu öğrendim, sigaradan dolayı olmuş,dünyam başıma yıkıldı neden ? ne için ? bu genç yaşta 49 yşaında neden hayatını bitirdi ?,
    oysa çocukları vardı eşi sevenleri ? korktum onu öyle görünce son zamanlar nefes bile alamazdı aglardı 3 kişi çıkartırlardı merdivenleri gittim hastaneye ciğerlere baktırmaya kadın dediki oglum boşuna baktırma akciger kanseri filmde falan çıkmaz nasıl dedim ? çıktıgında dedi 4. evre oluyo geç kalınmış oluyo içme bırak sigarayı kafan rahat olsun ded bırakmadım yinede derken öksürüp başladı, tekrar gittim korkmuştumda bronşit cigerlerin dolu dedi koah olursun 40 ına gelmeden dedi,
    yine bırakmadım derken incibaba öldü, ambulanstan kızla konuşuyodum ailesi sigara verdirtmiyodu yaa bırakın içsin zaten 2 3 güne ölür dedi verin dedi 2 gün sonra öldü hastanede yine bırakmadım, derken balkonda oturuyorum bigün, ulan baktım hepimiz sigara içiyoruz herkes tüm insalık hemen hemen, onkoloji bölümüne bi gidin bakın kanser hastalarına neyin mücadelesindeler ? yarısı sigaradan ? geçen zamanı geriye alamayız ama onlara bi sorsan ? yanından geçmezleer bi daha ? nihe elimizdekinin değerini kaybedince anlayalımki ?
    baktım 27 yaşındayım ben, 15 sene sonramı gördüm ulan babam öldü annem ölse allah korusun ablam var evlencek gitçek ya sen ? dedim kendi kendime ? ya sen mehmet ? herkes gittiğinde sen napacaktın peki ? sigara alkol ? 10 15 sene sonra allah korusun yataklara düşsen annen yok ablan yok ailen yok mehmet hangi köşelerde sürüncektin kim bakacaktı sana ? ya evlenemezsen ya yanlız kalırsan ? ulan madem geleeğimizin garantisi yok, keşke dememek için madem ölücez ama sürünerek olmasın en azından dedim günlük 10 milyo saglını alıyo dişlerini aileni sevdiklerini yavaş yavaş intihar ediyorduk ve 4 . 5 gün önce bıraktım ve geleceğimi öldürmemek için, doğmamış çocuklarımın geleceği için bıraktım bu sigarayı .. Bırakın arkadaşlar bırakın bu lanet olası dünyaya 2. kere gelme şansımız yok yaşayabildiğiniz kadar temiz ve güzel yaşayın bu lanet olası sigarayı içmeyin, içirtmeyin, geleceğinizi kendinizi yakmayın, şunu unutmayın elinizdekinin değerini kaybedince anlıyorsunuz gezin eğlenin sevişin, yaşıcaz ve ölecez beylerrr kardeşlerim kasmayın size zarar verecek şeylerden uzak durun kuusra bakmayın fazla konuştum doluyum biraz okuyan varsa bırak kardeşim gerçekten bırak öldürme kendini kendini sev dişlerini böbreklerini herşeyini sev. giden geri gelmiyo .. Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  131. 25 gun oldu benim zor bi donem halsizlik uyku bogaz agrisi falan artik canim sigara istemiyo basardim sanir ama.bogaz agrim devam.ediyo . . . ve bogazima neflu mu ne derler ya eksime.gibi bisey geliyo bunlari yasayan bi tek benmiyim acaba ?
    ksk35

    YanıtlaSil
  132. 25 gun oldu benim zor bi donem halsizlik uyku bogaz agrisi falan artik canim sigara istemiyo basardim sanir ama.bogaz agrim devam.ediyo . . . ve bogazima neflu mu ne derler ya eksime.gibi bisey geliyo bunlari yasayan bi tek benmiyim acaba ?
    ksk35

    YanıtlaSil
  133. 10 yıldır içiyorum bikere de bıraktım 10 yılı ne kadar aptalca yaşamışım 10 yıldır verdiğimiz para ve vücuda eziyet. Şuan çok rahatım

    YanıtlaSil
  134. Bende bu illetten kurtulali 10 gun oldu 25 yil içtim sağlık konusunda çok sıkıntılı günler yaşama ya başlayınca bir anda bitirdim beynim de sağlıksız bedeni sevmiyorum çünkü yorumlar gerçekten faydali olabiliyor insan dahada güçleniyor

    YanıtlaSil
  135. 20 yıl içtim o laneti adını bile anmak istemiyorum kaliteli bir yaşam istiyorsanız hiç düşünmeden bırakın derim o olmayınca gerçekten herşey güzel oluyor buna inanın.

    YanıtlaSil
  136. Herkese selam,bu sigara denen illeti yavaş yavaş bırakmak mümkün değil ,ben iyice kafama koymuştum bir sebep olsada bıraksam diye zaten bronşit hastalığım da vardı ve yaklaşık 3sene önce hastalandım daha içmeyeceğim dedim ,iki paket sigara sürekli gözümün önünde durdu ,içmedim içmedim ,cebimde taşıdım yine içmedim ,kendimi sürekli sinadim ,artık kurtuldum ,zaten bir hafta çok önemli ,onu anlatırsan gerisi kolay ,uzun zaman geçti bırakalı ama hala beni ne kadar etkilediğini anlıyorum bu sigaranın her şeyin kokusu tadı daha hoş ,,, Içenler artık kendinize hayatınızın en güzel iyiliğini yapın ve kurtulun ,, Herkese sigarasız sağlıklı güzel günler dilerim

    YanıtlaSil
  137. Merhaba sigarayı bırakmak zor öncelikle beyinde bitirmeniz lazım. Bırakalı 3 ayı sanırım geçti artık saymıyorum. Bir kaç önerim olacak 1. Allen Carr isimli yazarın kitabı "Sigarayı bırakmanın kolay yolu" şiddetle tavsiye ederim. 2. Paket atmayın bir akşam yatmadan son sigaranızı içip pakedi sehpanın üstünde bırakın içmeyeceğim seni diyin ertesi gün ve onları takip eden aylar unutmayın sigara olmaması yoksunluk duygusu yaratır aklınızdan hiç çıkarmayın yakacağınız tek sigara alacağınız paketlerin başlngıcı olacak ve boşu boşuna kendinize eziyet etmiş olacaksınız.,;

    YanıtlaSil
  138. 24 yil once sigaraya basladim. Bu gecen zaman icinde bir kez birakmayi denedim ve 3 yil icmedim. Sonra hatirlayamadigim bir sekilde kendimi yine sigara icer halde buldum. Su an birakali 48 saati gecti. Bu surecte yonetemedigim tek sey ani patlamalarim. Cevremi kontrolsuz bir sekilde kiriyorum. İstek artinca hemen spor yapin. Mekik cekin, sinav cekin, bisiklete binin, yuruyun, yani basitte olsa derin nefes alabileceginiz bir aktivite olsun. Sigarayi birakirken tek hedefim cocuklarimla daha uzun bir sure saglikli yasamak istegi. Kriz aninda bol su icip, aktivite yapin hemen etki ediyor.
    Allah kolaylik versin

    YanıtlaSil
  139. 12 yıl sigara içtim şuan 24 yaşındayım son 7 yıl günde ikişer paket içiyordum son bir yıl kafamda sigara bırakma düşüncesi oluştu ama kendimi sürekli ona bağımlı halde hissediyor dum onsuz ben ne yaparım düşüncesine girdim hep bir kaç defa azaltarak denedim olmadı çünkü sigara yı bırakmak benim hayatımın dönüm n noktalarından biri ve buna imkansız görüyordum ...Rabbim den yardım diledim hep bu konuda ve sevdiğim insandan da destek aldım hatta bir ara kizdim ona sigara ma karışma diye o da bir dağa karişmadi vel hasıl 3 ay sonra okullar başladi aradan bir ay geçti sevdiğim kız konuşmayalim dedi bana uzun bir müddet hatta sen benim kismetim olacağın evleneceğimiz güne kadar o an o durumun verdiği ağırlık hayal edilezdi benim için kararı sonrasında bende hiç istemeyerek onayladim ve psikolojim tamamen alt üst olmuştu hemen çözümü hemen sigaradan bulmaliydim ve hatta 3 paket sigara içmeliydim arkadaşla samimiyetle söylüyorum sevdiğim kişiyle konuşmama kararı aldığımız an sigara yı bıraktım ve şu anda 1 aydır sigaraya ağzımı bile sürmedim demek istemem o ki kendi kafanizda bitireceksiniz ve iradenize hükmedeceksiniz ve Rabbimizden de yardım dileyin Ben Allah rızası için bıraktım sigarayı en başlı sebebim di bu çünkü sigara içmek HARAMDIR bakın altını çiziyorum Mekruh demiyorum kesinlikle haramdır sigara içmek bir ay içinde kendimde bir çok değişiklik hissettim nefes darligim geçti uzun bir vakit koşuyorum artık huzurluyum kilo alma korkusu vardı ama aksine kilo verdim ...isteyin be birden bırakın azaltmak çözüm değildir ...

    YanıtlaSil
  140. 12 yıl sigara içtim şuan 24 yaşındayım son 7 yıl günde ikişer paket içiyordum son bir yıl kafamda sigara bırakma düşüncesi oluştu ama kendimi sürekli ona bağımlı halde hissediyor dum onsuz ben ne yaparım düşüncesine girdim hep bir kaç defa azaltarak denedim olmadı çünkü sigara yı bırakmak benim hayatımın dönüm n noktalarından biri ve buna imkansız görüyordum ...Rabbim den yardım diledim hep bu konuda ve sevdiğim insandan da destek aldım hatta bir ara kizdim ona sigara ma karışma diye o da bir dağa karişmadi vel hasıl 3 ay sonra okullar başladi aradan bir ay geçti sevdiğim kız konuşmayalim dedi bana uzun bir müddet hatta sen benim kismetim olacağın evleneceğimiz güne kadar o an o durumun verdiği ağırlık hayal edilezdi benim için kararı sonrasında bende hiç istemeyerek onayladim ve psikolojim tamamen alt üst olmuştu hemen çözümü hemen sigaradan bulmaliydim ve hatta 3 paket sigara içmeliydim arkadaşla samimiyetle söylüyorum sevdiğim kişiyle konuşmama kararı aldığımız an sigara yı bıraktım ve şu anda 1 aydır sigaraya ağzımı bile sürmedim demek istemem o ki kendi kafanizda bitireceksiniz ve iradenize hükmedeceksiniz ve Rabbimizden de yardım dileyin Ben Allah rızası için bıraktım sigarayı en başlı sebebim di bu çünkü sigara içmek HARAMDIR bakın altını çiziyorum Mekruh demiyorum kesinlikle haramdır sigara içmek bir ay içinde kendimde bir çok değişiklik hissettim nefes darligim geçti uzun bir vakit koşuyorum artık huzurluyum kilo alma korkusu vardı ama aksine kilo verdim ...isteyin be birden bırakın azaltmak çözüm değildir ...

    YanıtlaSil
  141. 12 yıl sigara içtim şuan 24 yaşındayım son 7 yıl günde ikişer paket içiyordum son bir yıl kafamda sigara bırakma düşüncesi oluştu ama kendimi sürekli ona bağımlı halde hissediyor dum onsuz ben ne yaparım düşüncesine girdim hep bir kaç defa azaltarak denedim olmadı çünkü sigara yı bırakmak benim hayatımın dönüm n noktalarından biri ve buna imkansız görüyordum ...Rabbim den yardım diledim hep bu konuda ve sevdiğim insandan da destek aldım hatta bir ara kizdim ona sigara ma karışma diye o da bir dağa karişmadi vel hasıl 3 ay sonra okullar başladi aradan bir ay geçti sevdiğim kız konuşmayalim dedi bana uzun bir müddet hatta sen benim kismetim olacağın evleneceğimiz güne kadar o an o durumun verdiği ağırlık hayal edilezdi benim için kararı sonrasında bende hiç istemeyerek onayladim ve psikolojim tamamen alt üst olmuştu hemen çözümü hemen sigaradan bulmaliydim ve hatta 3 paket sigara içmeliydim arkadaşla samimiyetle söylüyorum sevdiğim kişiyle konuşmama kararı aldığımız an sigara yı bıraktım ve şu anda 1 aydır sigaraya ağzımı bile sürmedim demek istemem o ki kendi kafanizda bitireceksiniz ve iradenize hükmedeceksiniz ve Rabbimizden de yardım dileyin Ben Allah rızası için bıraktım sigarayı en başlı sebebim di bu çünkü sigara içmek HARAMDIR bakın altını çiziyorum Mekruh demiyorum kesinlikle haramdır sigara içmek bir ay içinde kendimde bir çok değişiklik hissettim nefes darligim geçti uzun bir vakit koşuyorum artık huzurluyum kilo alma korkusu vardı ama aksine kilo verdim ...isteyin be birden bırakın azaltmak çözüm değildir ...

    YanıtlaSil
  142. İmkansız değil irade gerek

    YanıtlaSil
  143. Sigarayı bıraktım ikinci gecem ben çok şükür inançlı biriyim ve tövbe ettim ne o sigarayı içerim nede paketini elime alırım eğer tövbemden dönersem Allah beni cennetine almasın diye tövbe ettim emin olun sigara aklıma gelmiyo verdiğim yemin ettiğim tövbe geliyo aklıma ilk önce

    YanıtlaSil
  144. Kısır DÖNDÜ değil!

    Kısır DÖNGÜ!!!

    Döndü ne aq

    YanıtlaSil
  145. Merhaba güzel bir paylaşım ve umut verici düşünceleriniz için teşekkürler. yaklaşık bir aydır sigarayı bırakmış durumdayim.agiz içi yaraları beni bezdirdi.sizde bu oldumu?

    YanıtlaSil
  146. bu gun sigara içmeyeli 40 gün oldu. Ama hala canım sigara istiyor. Ne zaman gececk bu istek?

    YanıtlaSil
  147. bir ayı geçmişti bırakalı. Abimin evine gitmiştim. Aile içi ilişkilerimiz sıkıdır. çocukları özlemişim. burnumda tütüyorlar. sarıldık. koklaştık. O mutluluk anı beni ölümcül sığara içme isteği uyandırdı. yemeğe kadar dayandım. sofrayı kurdular yemeğe saldırdım. en son kız çocukları amaca sana birşey olacak . nolur artık yeme dediler. Yemekten kalktım . nerdeyse yürüyemiyorum. yarım saat evin içinde turladım çocukların başı döndü ama içmedim. yatağa yattım . Öğrenci iken uzun samsun içerdim. uzun samsuna kayseride yak konyada söndür derdik mubarek. neyse sıgara içmemenin en güzel tarafı çabuk uyuyabilmek. Bu süper ))) hemen uykuya daldım. rüyamda o kayseride yak konyada söndürlerden tam üç tane üst üste yaktım. sabah kalktığımda sıgara paketim nerde dedim aradım bulamadım . ))) neyse 4 ay geçti ama bir gün ne olduysa bir tane yaktım . yakmaz olaydım . ardı arkası kesilmedi . içtikçe çoğalttım sıgarayı . günde iki paket içtiğim oluyor nerdeyse. Neyse ki yine bırakmaya karar verdim . üç gündür içmiyorum . inşallah devamı gelir .

    YanıtlaSil
  148. Benim 5.günüm mide bulantım ve kalp ritim atışlarımın değiştiğini hissedyrum.ama yinede mutluyum inşallah birdaha ağzıma koymuycam.israil,amerika,ingilizler bu ülkelere kendinizi haraca bağlatmayın arkadaşlar,hergün 10 liradan ayda 300 lira. yazık günah, ya vücüda zararı, ona göre ben düşündüm ve bıraktım allahın izniyle.herkese nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  149. Yorumları okudum inşAllah bende bırakınca yazacağım buraya.

    YanıtlaSil
  150. Sigaranın yerine içine limon doğradığım 1 litrelik sulardan 2 şişe tüketiyorum. Hem sağ elim boş kalmıyor hem de cildim mükemmel oldu. Tavsiye ederim. Çok işe yarıyor😊

    YanıtlaSil
  151. Bende bu aksam baslıyorum gelismeleri paylasacam inssallah üstesinden gelicem illletin

    YanıtlaSil
  152. Adsiz 7 mart 2017
    Ben 35 yllik icici 20 gunoldu birakali
    Iki gundur nefesim daraliyor tansiyon 16 umarim daha kotu olmam
    Yinede inat ediyorum icmiycem

    YanıtlaSil
  153. Adsiz 7 mart 2017
    Ben 35 yllik icici 20 gunoldu birakali
    Iki gundur nefesim daraliyor tansiyon 16 umarim daha kotu olmam
    Yinede inat ediyorum icmiycem

    YanıtlaSil
  154. 9 sene boyunca günde ortalama 1 paket sigara içtim. 22 yaşındayım ve dün sigarayı bıraktım. şuan tam olarak 27 saat oldu hiç içmedim ve içmekte istemiyorum. çünkü zararını gördüm... kalbim miğdemde atıyor gibi oluyordu her gece kafamı yastığa koyduğumda. ama bıraktıktan sonra hafiflemeye başladı o hastalık. tıp bile çözemedi hastalığı bu illet sigaranın yaptığı hastalıklara bir bakinda ibret alın. işte size bir örnek: ben. herkese Allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
  155. 10 kusur sene ictikten sonra biraktim,birakali 45 gun oldu, Ben onu birakmasam o beni birakacakti zaten, Cok sukur, tovbeler olsun bi daha icmem..

    YanıtlaSil
  156. Aslında sigara bırakmak tamamen alışkanlık durumunu kırmakla oluyor.
    Nikotin bağımlılığı kısa sürede atlatılıyor ama el alışkanlığı uzun bir süre alıyor.

    YanıtlaSil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...