19 Ocak 2013 Cumartesi

Aile Danışmanlığı Sertifika Programı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  pilot illerde Aile Danışmanlığı uygulamasına başladı.

Şu anda yeni Aile Yasası gereği Aile Danışmanları arttırılmaya çalışılıyor sertifika programları ile. Pek çok üniversitenin Sürekli eğitim merkezlerin sertifika programları düzenlenmeye başlandı. Aile Hekimi gibi Aile Danışmanı olacak herkesin ilerleyen yıllarda.


Kimler katılabilir peki bu programa  Çocuk Gelişim Uzmanları, Uzman, Asistan ve Pratisyen Hekimler, Psikologlar, Psikolojik Danışmanları, Sosyal Hizmet Uzmanları, Psikoloji ve PDR son sınıf örgencileri., Sosyologlar, Hemşireler, Sosyologlar, Okul Öncesi Öğretmenliği

Sertifika sahipleri devletin açacağı birimlerde çalışabileceği gibi, kendi aile danışma merkezlerini de açabilecekler ya da özel bir merkezde çalışabilecekler.


İlgilenenler  için 


Programın Yasal Dayanağı için TIKLA


Aile Danışmanlığı Eğitim Portalı TIKLA



Psikolojik Destek Derneği TIKLA



Aşağıdaki yazı Aile Danışmanlığı Eğitim Portalından ALINTIDIR, devamını okumak için Tıklayın

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur. ve bu doğrultuda Aile Yasası (Family Law Act) çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık hizmetine denir. Aile, soyut bir kavram ancak kendi başına bütüncül ve canlı bir kurumdur. Sağlıklı ve fonksiyonel olan aile ve o ailede yetişen, yaşayan fert hangi toplumda olursa olsun kolaylıkla çevresine uyum sağlar. 

Aile Danışmanlığının İşlevi

Aile danışmanlığı nedir?Ailenin de, her canlı gibi farklı işlevleri yerine getiren farklı organları, duyuları ve kendi ruhu vardır. Bu işlevsellikler arasında bütünlüğü korumak, günümüzde giderek güçleşmiştir.
Ailenin kendi güç kaynaklarını geliştirmesi - işlevselliğini sağlaması, gerçekçi hedefler edinmelerini, açık iletişim kurmalarını sağlamak, empati kabiliyetlerini geliştirmeye ve kendi yaratıcı çözümlerini ortaya koymaya yönelik hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik aile danışmanının desteğine ihtiyaç duyabilmektedirler.



6 yorum:

  1. sosyoloji okumaya başlamakla iyi yapmışım demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende dusundum sertefika almayi ama 3 4 bin lira istiyorlar ozelde calisanlar icin cok iyi firsat

      Sil
    2. Ben sertifikayı almak için ankarada bir kurum a kayıt oldum 1650 tl meb onaylı zirve akademi 0542 502 42 41 guvenilir bir kurum

      Sil
    3. Ben ankara zirve akademiye kayit oldum bir cok sertifika programi var aile danismanligi 1650 tl yardimci oluyorlar odeme icin 0542 502 42 41

      Sil
  2. Merhaba arkadaşlar .sosyoloji mezunuyum,Aile Danışmanlığı eğitimine katılmayı düşünüyorum.Bir çok yerden mail geldi bunun üzerine Uzaktan eğitim veren yerler ile ilgili kafam karıştığı için Aile ve Sosyal Poiltikalar Bakanlığını aradım .Bana söylenen şuydu bu eğitimin asla uzaktan olamayacağını, bakanlık olarak da uzaktan eğitim alanların sertifikalarını kesinlikte kabul etmeyeceklerini ,Hatta bu konuda bir genelge hazırladıklarını söylediler.Bunun üzerine M.E.B onaylı sertifika veren bir yere kaydımı yaptırdım.Benim gibi bu eğitimi almak isteyen arkadaşların sonradan madur olmamaları içinde bu bilgiyi paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sadece MEB'in onayladığı kurumlar tarafından Aile danışmanlığı kursu uzaktan eğitim ile verilebilir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu yetkiyi kimseye vermez zaten... Bununla alakalı benimde kafamda soru işaretleri vardı ama https://www.uzaktanegitim.com/ bu kursla iletişime geçtim, beni bilgilendirdiler.

      Sil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...