27 Aralık 2012 Perşembe

Teleferik Dağı - Balçova İzmir

 
İzmir Balçova civarında oturanlar bilir, Sabah erken saatte yürüyüşe çıkan orta yaş ve üstü teyze ve amcalar  Termal tarafına doğru yürüyorlardır. Ya baraja kadar giderler, ya da kendine güvenenler, kondüsyonu olanlar manastır diye adlandırılan kalıntıların olduğu tepeye kadar çıkarlar.

   Sevgili Nuri Amcam ve komşumuz Alkan Amca, birlirlerine yoldaş olmuşlar, gün ağırmadan yarım saat önce yola koyuluyorlar. Bende İzmire gittiğim dönemlerde onlara katılmaya başladım. Önce Keçi patikası olarak adlandırılan dik, dar, toprak yoldan yani ağaç ve çalıların arasından ellerimizde sopalar tırmanmaya başlıyoruz. Hava karanlık, Blair Cadısı Filmindeki sahneler aklımdan geçiyor.

   Onlar alışmışlar, Ama benim kesileceği düşünüp ortalarına alıyorlar ki yürüyüş hızını dengelemek için. Öhö Öhö... Ben arada nefes nefese kalsamda kotarıyorum düzlüklerde.


Manastıra geldiğimizde bizi bir düzlük karşılıyor, Bizim iki delikanlı ağaçların arasına gizledikleri zulalarından peştemal misali ince örtülerini çıkarıyorlar ve başlıyorlar üzerinde mekik ve şınav çekmeye. Bense kuruyan dilim ve damağımı borudan ımık ımık akan suyla kendime gelmeye çalışıyorum.

                                                                   Videoyu tıklayınız.



Bu bölge izcilerin kamp yeri, ağaçların arkasına minik bir klube yapıp kamp eşyalarını burada saklıyorlarmış.




  Sonra sağda solda Tomrukların olduğu normal toprak yoldan aşağıya inmeye başlıyoruz. Bizi İzmir Körfezinin Manzarası karşılıyor.










2.5 saat süren bir parkur, Kuş sesleri, bol oksijen...
Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...