14 Eylül 2012 Cuma

Kaptırdık Çocukları İlkokula


“Büyük sözler söylemeyin, anlamları çok küçük” diyen Oscar Wilde’den alıntı yaparak ufak ufak, küçük sözlerle aranıza karışayım artık…

Geçmiş olsun dileklerini esirgemeyen, merak edip mesajları ile halimi soran herkese çok teşekkür ederim dostlar…

İzmir’den  Babamızın daha iyiye gittiği konusunda gelen güzel haberler, bizleri mutlu ediyor.

İstanbul’a geçen hafta döndüm,  ammaann bir de ne görelim, okulumuz orta okul olduğu için anasınıfı kayıtları neredeyse yok gibi, 8 çocuk var. Tek sınıf açılacak ve ben geçici görevle başka okula görevlendirilecektim nerdeyse.

Nerdeyse diyorum çünkü gün itibari ile yasal sayıya ulaştık, çevrenizdeki 48 ayını doldurmuş (eskiden 60-72 aydı) çocukları bize yönlendirin diye, 90 tane eski veliye atılan telefon mesajı, apartman kapılarına yazıp astığım “kayıtlarımız devam etmektedir” ilanları sayesinde.

Bir daha hiçbir müfettiş, “okul öncesini yaygınlaştırma projeleri için neler yapıyorsunuz” demesin,
Daha ne yapıcam, kapı kapı gezip çocuk topladımJ))

Öğretmen arkadaşım Özlem’le oturduğumuz kafelerde kara kara düşünüp planlar yaparken gördüğümüz her çocuğun annesine yapıştık, “kaç aylık , okula gidiyor mu?”  diye.

Bu sene ilkokul 1 ve okul öncesi öğretmenlerini sömestr tatilinde Bakırköy Sinir hastalıkları hastanesinde kampa alsınlar, sene sonunu çıkaramazsak malulen emeklilik diyorumJ)

Şaka bir yana okulumdan ayrılmadığıma çok seviniyorum, çocuklarımda çok tatlılar maşallah, güzel bir yıl geçireceğimize inanıyorum.

Sevgiler saygılar.

14 yorum:

  1. Gülçin'di sanırım isim hafızam çok kötü kusura bakmayın.O son postunuzu okumuş ama yorum bile yapamamıştım.Beceremiyorum öylesi durumlarda.İyi haberlerle dönmenize çok sevindim.Evet yılsonunda bakırköye yolculuk olası.El kadar bebelerle..Tanrı yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsun leventcigim, ben gönüllerin bir olduğunu biliyorum, teşekkürederim..

      Sil
  2. bu yazıda yüzde bir gülücük kalpte huzur hissettim. Babanızın sağlığına sevindim.sizin için yeni mini mini öğrencilerle güzel bir öğretim yılı olur inşallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çareler bulunup, işe yaradığıda görülünce daha iyi hissetmeye başlıyor insan, teşekkürederim güzel dilekleriniz için..

      Sil
  3. Hosgeldin canım. Babanın iyiye gitmesine çok sevindim.

    Benimkilerde kreşe başladılar sonunda. Şimdilik fena gitmiyor, herkes için hayırlı güzel verimli bir yıl olsun.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Ayşegül'cüm. Hastanedeyken aramana çok sevindim, bir o kadarda şaşırıp, mutlu oldum,güzel arkadaşlıklar edindiğim, merak edildiğim için. Çok teşekkürler. Babanı merak ediyorum sizde nedir durumlar, hatta bir telefon açıp sorsam sana daha iyi olcak.

      Sil
  4. ne kadar zor bir durum bu... Bizim okulda da anasiniflari kırk kisiye yaklaştı, birinci sınıflar atmış kisi...konteynır sınıflar gelip bahçeye kurulacakmış...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saliham:) seni nasıl sahiplendiysem, direk saliham diyesim geliyor görünce:) biz az sayıda kaldık, bu sene fazlasıyla rahat geçeceğe benziyor, bu sene kıl payı sınıfımın kapatılmasından kurtulduk, seneye ne olacağız belli değil.

      Sil
  5. Gülçin hoş geldin, güzel haberlere sevindim, özlemişim seni.

    YanıtlaSil
  6. Canım geri dönmene çok sevindim =) hemen başladın güldürmeye. Senin bıcırların yaşı iyice küçülmüştür. Bol bol sabır diliyorum canım sana. =)

    YanıtlaSil
  7. Gülçin ben de merak edip özleyenlerdenim seni..
    hoşgeldin :)
    herşeyin yolunda olması sevindirici :)

    YanıtlaSil
  8. Sevdim yazını :) blogunuda tabi tebrikler.

    YanıtlaSil
  9. Merabalar:) ben de anasınıfı öğretmeniyim..çok şükür bizde öyle bi sorun yok hatta öğrenci patlaması yaşandı..1 lerden de çok gelen oldu..ilkokul olduğumuz için sanırım..ben de bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
  10. Gülçin nooldu sana....Nerelerdesin????

    YanıtlaSil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...