28 Mayıs 2012 Pazartesi

MOJITO icin taze nane uretimi


Dolapta çürümek üzere olan nanelerden 10 15 tanesini alıp balkondaki boş saksıya saplayan kayın pederime " öyle köksüz hiç tutar mı onlar baba " dedim, Naneler lafımı geri yutturdu bana.
Evet tutuyormuş efendim. O saksının boş olma sebebi bile diktiğimiz ca-nım çiçeklerin bakımsızlıktan kuruması değil miydi zaten. 


Simdi bu naneleri seri uretime gecirmek  icin diger saksiya koparip koparip dikmeye basladim, Bunlar salata icin degil, Mojito (mohito) icin kullanilacaklar. Yaza hazirlik...


   Uzun denizlerde denizcilere guc ve direnc vermesi icin rom, seker, limon, nane dortlemesiyle kesfedilen Mojito, Kuba sahillerinde meshur olmus korsanlar sayesinde daha sonraki yillarda .

   Ben Olculeri kafama gore koyup hazirlasam da, yaz gunleri hafif ve kivaminda alkollu bir icecek yapmak isteyenler icin tarifi, ben de buradan ogrenmistim, UzmanTv  de cok guzel anlatilmistir.

   Usengecler icin Bacardi ,mojito yu hazir olarakta siselemis. "Ben hakikatten usengecim" dersen, kitlama yapar gibi agzina biraz buz, biraz nane atip siseden icebilirsin, ama seni bu halde gorursem  feci dalga gecerim onuda bilesin.

  TOBE TOBE... Alkolik mi olacaksiniz basima, siseden icmekte ne demek...

40 kere yaz gelsin artik dersem ,yaz gelir mi, belki Yazarsam Evrene , gelir.

10 yorum:

  1. Şu mojito yu denemek farz oldu artık. Ama içinde soda votka vardı diye hatırlıyorum ben. Ne kadar bilgiliyim alkol konusunda varın siz düşünün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. soda var arzuya gore, Votka degil de rom var.. Ben de cok bilgili degilim o kadar ama sevdigim tatlari ogrenip misafirlerime ikram etmeyi seviyorum.

      Sil
  2. mojitoyu senden duydum ama naneyi çok severim heveslendim şimdi, mutfak balkonumda uzun bir saksım var ben de oraya ekeyim.Evrenle ilgili düşüncelerine kesinlikle katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. telepati kurup guclerimizi birlestirip ayni anda gonderelim evrene:)

      Sil
  3. bu sene yaz olmayacak sanırım :( bende balkonumda çilek yetiştiriyorum,henüz vermedi ama:) teneffüs arasında şöyle bir bakınıyorum bloga yoksa tembellik ediyor değilim.mojito, alkol falan ters bunlar bana :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen bol bol kahve tuketiyorsundur su siralar zaten vizeler icin:)

      Sil
  4. Bayılırım, bayılırım. Az rom ile severim. Keskin nane kokusu olmalı, genzime dokunmalı. Eşim de evde yapar bize: )

    Ama henüz o sıcaklar gelmedi İstanbul'a...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istanbuldayım, sıktı artık hava.. vücut endorfin salgılansın istiyor artık güneşi görünce:)

      Sil
  5. alla alla bak bunu da duymadım inan.
    mojito severim ama evde içtiğimi hiç hatırlamıyorum.
    alla alla olabilir sahiden de.
    :)

    YanıtlaSil

Üyelik olmadan yorum yazmak isterseniz, Yorumlama biçiminden, en altta "Anonim" seçeneğiyle gönderebilirsiniz.

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...