15 Şubat 2013 Cuma

Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar bizimle ilgilenen yok, birden birbirimize dönüp, "Biz bi kadın kadına kayak tatiline mi gitsek ki" deyince şakayı gerçek yaptık, yarım saat içinde yaptığımız organizasyon sonucu kendimizi Uludağ'da bulduk. 

   Hoş enişte bey hocalardan Kayak dersi alacağımızı duyunca kıskanıp ık mık dese de,  Benim Murat "paran var mı? yoksa yatırayım" demekle yetinip macına devam etti:)

   Eee.. ben erkeğin anlaşılanını değil, anlayışlısını severim derim hep...

   Neyse efendim benim İstanbuldan getirdiğim Valizde İzmir'in havasına uygun elbiseler, ince badyler olunca en acilinden bir iki polar, eldiven, bere alıp olduğu kadarıyla kar tatilimize başladık.

Biz İzmir çocuğuyuz, ömrümüzde kar mı gördük doğru düzgün, paraları bayıldık kayak hocalarına ama aslanlar gibi en dik pistlere bile çıkıp inmesini öğrendik.








Şimdi bilenler kıs kıs gülüp acemilere öğretilen "Kar Sapanı mı yapmayı öğrendin" diyecek, He onu öğrendim, Bir de paralel yapmayı öğrendim. Teleskiden tek başıma çıkabilme güvenini kazanmam bir günümü aldı sen ne diyorsun...

Ama bizim yiğen afacan Aras, işi kaptı. Artist çocuk, Bizim üstümüzde Tchibodan aldığımız ucuzundan  kar pantolonları, Annesi giydirmiş onu güzel güzel üstünde Nortface morntlar, gözlükler, Sanırsın ecnebi çocuğu doğduğundan beri kayak yapıyor, tek başına çıkıyor, iniyor, hayat ona güzel...






Velasıl o kadar çok eğlendik ki, Kayınvalidem arayıp, "Bir daha gitmek isterseniz sponsorunuz ben olacağım, istediğiniz zaman organizasyonunuzu yapın" deyince,  bir aksilik çıkmazsa mart ayında bir kayak tatili  daha yapacağız.






İlgilenenler için biraz bilgide vereyim. Seçeceğiniz otelin yada kiralayacağınız kayak malzemeleri dükkanının pistlere yakın bir yerden olması önemli, zira ayakkabılarla yürümek çok zor olduğu için uzun mesafe gidemiyorsunuz. Bizim pistimiz otelimizin önündeki çok kalabalık olmayan, genelde herkesin kaymayı bildiği acemilerin nadir bulunduğu Cennet Cehennem olarak adlandırılan tepenin yamacındaydı, Sağınızdan solunuzdan geçenlerin size çarpmayacağını bilmek işinizi kolaylaştırıyor, Kendinizi koruma iç güdüsüne girmeden konsantrasyonunuzu bozmuyorsunuz.

Biz Büyük Otelde Kaldık, tam pansiyon ve fiyatlarıda diğer otellere nazaran gayet uygundu.

Her türlü ihtiyacınızı yanınızda götürmeniz iyi olur, marketten tutun restoran, cafeler herşey 3 katı ücretlendiriliyor.

Bursa Merkezden Uludağ'a çıkış taksi ücretleri 80 - 100 TL. arası.
Teleski ücretleri 4 saatlik 40,  tüm gün 60,  1.5 günlük 75 TL.
Kayak kiralama ücretleri günlük 25-30 TL.
Kayak Hocası ders ücretleri saati 100 -120 TL. arası





Uludağ Tatili

   Aile ziyareti için gittiğim Sömestr tatilimde görümcemle aynı koltuğa oturmuş karşımızda duran eşlerimizine baktık, maç izliyorlar biziml...